Lepa Brena: Uživata v družbi drug drugega

Lepa Brena: Uživata v družbi drug drugega (foto: arhiv revije Story) arhiv revije Story
2. 7. 2016

Pred prihajajočim poletjem si je Fahreta Jahić - Živojinović, slovenski publiki bolje znana pod imenom Lepa Brena, privoščila nekaj dni počitka, ki jih je preživela s svojim najdražjim, možem Bobom Živojinovićem. Plula sta po hrvaški obali, nekaj časa pa sta preživela tudi v družbi slovenskega vinarja Simčiča, s katerim prijateljujejo že nekaj let.

Story: Konec junija vas pričakuje publika v Celju. Kaj vam je pri Slovencih najbolj všeč?

Vedno mi pripravite lepo in toplo dobrodošlico. Slovenci ste zelo topli in iskreni, poleg tega pa publika na koncertih pozna mojo glasbo in jo z veseljem posluša. Navdušuje me, da so na mojih koncertih vedno generacije novih oboževalcev, ki z mano prepevajo stare in nove hite.

Story: S čim pa nas boste tokrat presenetili?

Tega pa ne smem izdati! (smeh) Kakšno presenečenje pa bi to bilo?!

Story: Vidimo, da zelo radi potujete. Si boste nekaj časa privoščili tudi za odkrivanje slovenskih lepot? Kako vam je všeč naša država?

Pred nekaj dnevi sva z Bobom obiskala prijatelja v vinariji Simčič v Goriških brdih. Poskusili smo vino, ki se bo čez dve leti pojavilo tudi na trgu. Že nekaj let prijateljujemo z družino Simčič, ki nas vedno toplo in lepo sprejme, pripravili pa so nam tudi okusne morske dobrote, ki smo jih dopolnili s kvalitetnimi vrstami vina z najboljših trgatev. Ko se družite z ljudmi, ki imajo radi vino, se o tem veliko naučite. Imeti svoj vinograd je nekaj čudovitega, saj si lahko v stiku z naravo, zemljo in vinom, ste pa ves čas odvisni od sončnih žarkov ter vremena. No, še en dokaz, da na tem svetu lahko živimo le v sožitju z naravo.

Story: Kako pa ste spoznali enega izmed najuspešnejših slovenskih vinarjev?

Z možem se že nekaj časa pogosto pojavljava v javnosti, tako da sva spoznala številne uspešne ljudi. Enostavno je! Ko imate kariero in se ob tem ukvarjate z resnimi posli, privlačite druge uspešne ljudi. Odkar sva z Bobom skupaj, sem se naučila, kaj je hedonizem. Tega pa ni, če niso prisotni tudi kapljica dobrega vina, odlična hrana in prijatelji. Simčiči so prekrasna družina, zato nosim lepe spomine na skupna druženja.

Story: Katera pa je vaša najljubša rujna kapljica?

Zadnjič smo preizkusili nekaj novega, vino v jajcih. Ima posebno noto, ki so mi jo predstavili ob odlični hrani, in res sem uživala.

Story: Nekaj časa ste bili v Opatiji, kjer pogosto počitnikujete.

Seveda! Na dopustu rada berem, se sprehajam, včasih pa preprosto počivam v senci in ujamem kakšen sončni žarek. Nisem nora na porjavelo kožo, vendar me sonce skorajda vsako leto najde, ker pa sem svetlolasa, je to še toliko bolj očitno. V zadnjem času uživam v plovbi z jahto. Tako odkrijemo številne čudovite uvale, ki z avtom ali drugim prevoznim sredstvom niso dostopne.

Story: Ali tudi zaradi tega počitnice pogosto preživite na jahti?

Seveda! Vedno sem se spraševala, zakaj imajo ljudje čolne in jahte, ko pa sem se sama prvič zapeljala naokrog, mi je postalo jasno. Plovba ti omogoča svobodo. Ves čas si v stiku z vodo, uživaš v vonju morja, greje te toplo sonce, hladi te veter ... Skratka, počutim se odlično! Je več vrst plovil, vendar mi je naše najljubše, saj je odlično za uživanje, kakršnega do zdaj nismo poznali.

Story: Ali tudi sami kdaj poprimete za krmilo?

Nisem, vendar nameravam! Samo čolna še nisem vozila. (smeh) Vse sem že preizkusila. Motorje, avtomobile, gliser ..., še celo helikopter v filmu Hajde da se volimo. Mogoče bom sama plula že to leto, kdo ve?!

Story: Sinovi so zdaj odrasli, zato se na počitnice verjetno odpravite kar sami z Bobom. Vam je kaj dolgčas, ko fantov ni več?

Ne! Zdaj imava z Bobom končno čas, da se posvetiva drug drugemu. Otroci imajo že od nekdaj svojo družbo, midva pa svojo, kar je povsem normalna in naravna stvar, na katero sva bila pripravljena. Hvala bogu, so vsi trije zrasli v dobre ljudi, in to si štejeva za velik uspeh.

Story: Med počitnicami ste si zato privoščili tudi romantičen oddih v Benetkah. Kako pomembna je romantika?

Sem zelo romantična oseba, čeprav se tega pogosto ne zavedam. Po drugi strani pa ne bi mogla odpeti vseh teh čustvenih pesmi, brez vere v to, da v meni živi ta romantik. Pomembne so mi lepe stvari, sem hedonistka, po drugi strani pa velika delavka. V Benetkah sva si privoščila tudi vožnjo z gondolo, ki naju je navdušila, saj v sebi nosi poseben čar.

Napisala: Nika Arsovski
Fotografije: osebni arhiv

Značke: Lepa Brena

Priporočamo