Lindsey Vonn bo glavna zvezda dokumentarne serije Eurosporta

Lindsey Vonn bo glavna zvezda dokumentarne serije Eurosporta (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
6. 2. 2017

Svetovna smučarska zvezdnica Lindsey Vonn ne bo več le zvezda belih strmin, ampak tudi malih zaslonov. Pri Eurosportu so o njej namreč posneli dokumentarno serijo.

V lovu na nesmrtnost (Chasing History), ki se bo na programu Eurosport začela predvajati letošnjega februarja, v njej pa bo smučarka razkrila veliko stvari iz svojega življenja, ki so bile do zdaj očem skrite. Kamere jo bodo spremljale tako med zahtevnimi smučarskimi pripravami kot tudi med osvajanjem novih mejnikov v njeni karieri.

Smučarka se namreč pripravlja ne le na tekoče tekme, ki bodo na sporedu letošnjo zimo, ampak tudi na svoje že četrte olimpijske igre, kjer cilja na stopničke. Ob tem pa si želi tudi preseči svetovni rekord v številu zmag na tekmah svetovnega pokala. Poleg vpogleda v njene treninge pa bo Lindsey tokrat za spremembo kamere spustila tudi v svoje zasebno življenje. Tako boste izvedeli, kako se dekle sprošča po napornih treningih, katere so njene skrite strasti ter tudi kako potekajo njena druženja s prijatelji in družino, ter še bi lahko naštevali. Prvi dve polurni epizodi serije, ki bosta na sporedu ena za drugo, si boste lahko ogledali že 5. februarja ob 19. uri na Eurosportu, v njima pa bo povzeta vsa čustvena agonija in fizične bolečine, ki jih je Lindsey doživljala po nesrečnem padcu, ki se je zgodil lani novembra med treningom na Copper Mountainu, na katerem si je zlomila desno nadlahtnico. Čeprav je smučarka poškodb vajena in meni, da so sestavni del življenja vsakega profesionalnega športnika, je bila ta preizkušnja zanjo ena najtežjih. A vseeno je bila trdo odločena, da okreva in se vrne v beli šport. Kako ji je to uspelo, pa boste lahko videli v omenjeni seriji, saj se bo ta začela prav z operacijo roke, nato pa jo boste spremljali skozi rehabilitacijo in se na koncu z njo vrnili nazaj na bele strmine – na tekmo v Alternmarkt-Zauchenseeju, kjer je smučarka pred kratkim v smuku zasedla 13. mesto.

T. A.