Lionel Messi v nogometnem svetu dosegel vse, a je pri svojem nekdanjem klubu doživljal pravi pekel

4. 9. 2023
Deli
Lionel Messi v nogometnem svetu dosegel vse, a je pri svojem nekdanjem klubu doživljal pravi pekel (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj se je dogajalo pri pariškem PSG, je v nedavnem intervjuju razkril Brazilec Neymar. 

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar trdi, da sta z argentinskim asom Lionelom Messijem pri francoskem PSG doživljala pravi pekel. V pogovoru za brazilsko spletno stran Globesporte je Neymar povedal, da se zelo veseli, da je Messi lani z Argentino osvojil naslov svetovnega prvaka, obenem pa je zelo žalosten ob misli na svojega soigralca.

"Z Argentino se je prebil v nebesa in v zadnjih letih je osvojil prav vse, kar se osvojiti da. A v Parizu je doživljal pekel," je o najboljšem nogometašu leta še povedal 31-letni Brazilec. V pogovoru se ni spustil v podrobnosti, a je dodal, da so Messija v francoski prestolnici neupravičeno kritizirali in da si Argentinec ob odhodu z nogometnega vidika ni zaslužil načina, kot se je zgodil.

Messi trenutno blesti v ZDA

Neymar in Messi, slednji je letos odšel v Miami, sta za PSG igrala dve sezoni. Že pred tem sta bila med letoma 2013 in 2017 tudi soigralca pri Barceloni. Vsaj Messi pa je na katalonski klub še vedno navezan saj je nedavno na eni od novinarskih konferenc poudaril, da si ni želel zapustiti Barcelone. Tudi sam je takrat povedal, da so bili časi pri PSG težki.

V dresu Miamija Messi spet blesti. Klub je v uvodu v sezono popeljal do devetih zaporednih zmag in slavja v ligaškem pokalu. Prav danes pa se je njegov Inter Miami veselil še prestižne zmage nad branilci naslova Los Angelesom s 3:1. Kar pri dveh golih je bil podajalec prav Messi. Tudi Neymar je pred nekaj tedni zapustil Pariz in se preselil na Arabski polotok k Al Hilalu.

Drama na nogometni tekmi v Sloveniji: nekdanjega trenerja Olimpije so oživljali! (Znane prve podrobnosti)

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik