Ljubezensko gnezdece Dodija in Diane naprodaj za 70 milijonov funtov

29. 1. 2015

Al Fayed, oče Dodija, ki je skupaj s princeso Diano umrl v hudi prometni nesreči sredi Pariza, se je odločil prodati vilo v Saint-Tropezu.

Prekrasna vila s 30 sobami je bila nekoč ljubezensko gnezdece njegovega sina Dodija in princese Diane.

Cena je vrtoglava, kar 70 milijonov funtov.

Ima pa posest očitno tudi malce zgodovinsko vrednost, saj naj bi prav tu zacvetela romanca nesrečnega ljubezenskega para, princese Diane in Dodija. In kako se je vse skupaj pravzaprav začelo? Pisalo se je poletje 1997, ko je Al Fayed k sebi na počitnice povabil princeso Diano z njenima dvema sinovoma, princema Williamom in Harryjem. Hkrati je tja prispel tudi Al Fayedov sin Dodi, ki pa ga Diana ni dobro poznala. In prav takrat se je začela njuna romanca. Pozneje tisto poletje sta se še nekajkrat vrnila v Saint-Tropez in tudi križarila po Azurni obali na eni izmed Dodijevih jaht. Vila, ki jo Al Fayed zdaj prodaja, se je komaj kaj spremenila od takrat, ko je pred 18 leti v njej bivala Diana. Sezidana je bila leta 1860 za Ferdinanda de Lessepsa, ki je projektiral gradnjo Sueškega prekopa.

Al Fayed pa se je odločil vilo prodati, ker jo le redko uporablja, poleg tega pa ga preveč spominja na pokojnega sina in princeso Diano.