Luka Dončić postal novi kapetan v skupini Učiteljice

Luka Dončić postal novi kapetan v skupini Učiteljice (foto: Učiteljice Press) Učiteljice Press
24. 5. 2018

Dekleta iz slovensko-hrvaške skupine Učiteljice se predstavljajo z novo poletno uspešnico. Pripravile so nam energično in pozitivno pesem, ki jo poklanjajo svoji zvesti publiki ter svojim najljubšim športnikom, katerih imena nosijo v atraktivnem videospotu.

Kapetane hvala je naslov nove ženske in športne himne, ki so jo Učiteljice posvetile tudi svojim najdražjim športnikom. Slovenka Ana Vurcer v ta namen nosi na sebi ime in številko dresa Luke Dončića.

"Luka je izjemen športnik, fenomen, ki je navdušil vse v Sloveniji ter ponesel ime naše male dežele širom sveta". "Vem, da tudi on posluša Učiteljice, zato odločitev, katerega slovenskega športnika bom izbrala za svojega kapetana, ni bila težka", se je nasmejala Ana.

Kapetane hvala je prvi singl po izjemno uspešnem albumu Luda kuća, ki je izšel septembra. Album, na katerem je trinajst pesmi je s svojimi videospoti presegel 150 milijonov ogledov na YouTubu, dekletom je prinesel številna prva mesta na raznih glasbenih lestvicah v vseh državah bivše Jugoslavije, a ta nova pesem je najava dela na njihovem novem albumu so nam povedale Ana, Silvia in Matea.

"Album Luda kuća je eden od najuspešnejših albumov na Hrvaškem in v Sloveniji a Orange Videos kanal, katerega lastnice smo Učiteljice je tretji najbolj obiskani YouTube kanal na Hrvaškem, na kar smo dekleta zelo ponosna", je povedala Silvia.

Tudi tokrat dekleta ničesar niso prepustile naključju. Pesem podpisuje njihova stalna avtorska ekipa, Dušan Bačić ter Bojan Dragojević v isti režiji so Učiteljice posnele tudi videospot za novo pesem.

Kljub temu, da so tudi to pesem ter videospot dekleta snemale v Beogradu, pa so pri samem nastajanju sodelovali tudi Slovenci. "Na snemanje videospota smo se pripravljali skoraj dva meseca, vsa oblačila, ki jih nosimo v videospotu nam je šivala modna kreatorka Oksana Prelog iz Ptuja, za našo koreografijo pa je bil zadolžen eden od najboljših slovenskih plesalcev, Žiga Sotlar", nam je zaupala Ana.

"Videospot smo snemale na športnem letališču v bližini Beograda in letala so nas čisto očarala, so povedale Učiteljice." Na žalost ta dan nismo imele časa, da bi z letali tudi letele, tamkajšnjim pilotom pa smo obljubile, da se ob prvi priliki vrnemo tudi na polet, "so še dodala dekleta. "Ker imam v življenju vedno rada kakšne nove izzive razmišljam celo, da bi se vpisala v šolo letenja" še dodaja Ana.

Učiteljice so v kratkem času postale izjemno priljubljene v številnih državah. Prepoznavni zvok violine in tamburice v modernih aranžmajih je postal njihov zaščitni znak. V prihajajočih mesecih pa jih boste na številnih nastopih lahko videli in slišali tudi v Sloveniji.