Macron se uči kitajščine, Kitajci pa navdušeni!

Macron se uči kitajščine, Kitajci pa navdušeni! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
9. 1. 2018

Na kitajskih družbenih omrežjih je bil objavljen posnetek, na katerem se francoski predsednik Emmanuel Macron trudi izgovoriti svoj slogan v boju proti podnebnim spremembam v kitajščini.

Macron, ki se mudi na državniškem obisku na Kitajskem, na posnetku "iz zakulisja" ponavlja stavek "naredimo naš planet spet velik" za svojim inštruktorjem kitajščine, medtem ko mu ženska popravlja ličilo, vse skupaj pa opazujeta dva zbegana moška v vojaških uniformah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski predsednik je novo pridobljeno znanje uporabil v ponedeljek v govoru v Xi'anu, prvi postaji obiska na Kitajskem. A kitajske uporabnike družbenih medijev je bolj kot njegov govor navdušil dobro minuto dolg posnetek učenja kitajščine.

Macron večkrat ponovi stavek "rang diqiu zaici weida" in se trudi, da bi pravilno naglasil zloge. "Kje naj torej diham?" vpraša svojega inštruktorja.

Uporabniki kitajskega družbenega omrežja Weibo so Macrona pohvalili za njegov trud. "Predsednik Macron je dal resnično vse od sebe," je komentiral eden od uporabnikov. Drugi je zapisal, da je Macron s tem pokazal trdno odločnost širjenja svojega okoljskega sporočila.

Macron si je v okviru obiska ogledal Prepovedano mesto v Pekingu in se nato znova sestal s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom.

Priporočamo