Madonna v režijo filma o balerini Michaeli DePrince

Madonna v režijo filma o balerini Michaeli DePrince (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 3. 2018

Ameriška glasbenica Madonna se bo režijsko spopadla s projektom, do katerega, kot pravi, čuti strast in predanost. Film v njeni režiji bo temeljil na resnični zgodbi Michaele DePrince, vojne sirote iz Sierre Leone, ki je zrasla v vodilno balerino. Posneli ga bodo po spominih, zapisanih v knjigi Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina.

"Michaelina pot se me je kot umetnico in aktivistko, ki ji težke situacije niso neznane, globoko dotaknila," je ob novici v izjavi zapisala ameriška pop ikona, ki je za kamero nazadnje stopila pred sedmimi leti.

Projekt po poročanju medijev od leta 2015 razvija hollywodski studio MGM, ki je pridobil pravice za knjigo spominov Michaele DePrince. Napisala jo je skupaj s posvojiteljico Elaine DePrince. Scenarij bo napisala Camilla Blackett, ki je med drugim pisala za serijo Novo dekle.

Triindvajsetletna balerina je oba starša izgubila v državljanski vojni v Sierri Leone, ko je bila stara tri leta. Posvojil jo je par iz New Jerseyja in jo pripeljal v ZDA, kjer je odkrila ljubezen do baleta.

Pojavila se je v dokumentarcu iz leta 2011 First Position, ki govori o mladih in nadebudnih baletnikih, in je solistka nizozemskega narodnega baleta. Mnogim je znana iz videospota za pesem Lemonade zvezdnice Beyonce.

Madonna je kot režiserka debitirala leta 2008 s filmom Umazanija in modrost, ki so ga mnogi kritiki označili za neumno in ceneno komično dramo. Tudi zgodovinska romantična drama W. E. iz leta 2011 med kritiki ni bila najbolje sprejeta.

Glasbenica, ki bo avgusta dopolnila 60 let, je ustvarila tudi dokumentarni film o sirotah v Malaviju I Am Because We Are (2008). Iz te afriške države je posvojila štiri otroke, vključno z dvojčicama pred letom dni.