Maja Bajamić: Ostaja zvesta svojim načelom

18. 10. 2015

Maja Bajamić je na hrvaški glasbeni sceni že utrdila svoje ime. Postavna Splitčanka je kariero začela v tretji sezoni šova Hrvatska traži zvjezdu. Po tem so se ji odprla številna vrata tako doma kot tudi v tujini.

V šovu, ki je Majo v nekem trenutku izstrelil v sam vrh glasbene scene, se sprva ni počutila najbolje.

"Prilagajala sem se na nove razmere. Preselila sem se v Zagreb, torej v novo mesto, kjer so me čakali fakulteta in nepoznani ljudje. V šov sem se podala s precej naivnim, otročjim razmišljanjem. Mislila sem, da bosta moja nadarjenost in dolgoletni trud, ki sem ga vložila v glasbeno izobraževanje, dovolj za uspeh. A izkazalo se je povsem drugače. Predvsem sem spoznala surovo resnico hrvaške estrade. Zato sem se v nekem trenutku potegnila nazaj in se za tri leta umaknila z glasbenih odrov. To pa ne pomeni, da nisem delala. Vsak konec tedna sem se vračala v Split k svojemu učitelju petja Miši Limiću (nekdanjega člana skupine Stijene). Ukvarjala sem se predvsem s sabo, s svojo umetniško platjo. Ostala sem zvesta svojim načelom," pojasnjuje Maja.

"Z različnih koncev sem dobivala ponudbe, da bi zajadrala v vode, kjer sta se našli Jelena Rozga in Severina, ampak to preprosto nisem jaz. Vse dokler ni zazvonil telefon – poklical me je Marin Ančić. Oseba, ki mi je s svojimi idejami in voljo dala upanje, da spremenim življenje. Imel je idejo za projekt, pri katerem me je videl v glavni vlogi. (smeh) Pesmi in videospoti, ki so nastali, so kot del tega projekta, so povezani z glasbo, ki mi ustreza, in z zgodbo, v kateri se počutim varno, srečno in domače."

Turbulentno

Maja je v zadnjih mesecih imela precej turbulentno obdobje.

"Poletje je bilo neverjetno, kar zadeva petje in nastope. Lahko bi rekla, da sem živela precej nomadsko življenje. (smeh) Ampak sem zadovoljna, saj sem doživela veliko lepih izkušenj. Imela sem dva velika koncerta z glasbenimi kolegi iz projekta Ladies v Splitu in Novigradu, nastop na izboru Miss Adriatic Hrvaške, petdnevni koncerti, namenjeni Zadarski socialni tržnici, pa so mi bili najljubši nastopi v tem letu," prizna. "Projekt Ladies je nastal po mojem hitu Ludo vruče seksi, kjer smo s producentom in menedžerjem Marinom Ančićem združili Gino Victorio Damiani in Elmo Burnič ter bend s Filipom Gjudom na čelu. Koncertirali smo pesmi iz šestdesetih pa vse do današnjih modernih pesmi. Projekt je bil izjemno dobro sprejet in nastopi so se vrstili. V teh dneh se ravno pogovarjamo, da bi se predstavili v Sloveniji, tako da upam, da se vidimo!"

Maja je v tem času sodelovala tudi z mladim in perspektivnim raperjem Žuviem iz Splita. "Prepoznan je iz Krešo i Žuvi. Z njim sem posnela tri pesmi, ki bodo del njegovega prihajajočega albuma," doda Maja. "Načrti za jesen so vsekakor usmerjeni v delo in moje sodelovanje s priznanim hrvaškim besedilopiscem. Imena še ne smem izdati. Tega ne ve niti moja mama. (smeh) Veselim pa se tudi svoje prve avtorske pesmi Oslobodi me, ki bo izšla prihodnje leto. Napisala sem tekst in glasbo, pesem vsebuje velik del moje preteklosti, moje prve ljubezni. S tem bom razgalila del sebe in potrebovala bom veliko poguma, da ta del pokažem tudi drugim. Čutim, da je prišel pravi trenutek."

Značke: Maja Bajamić