Mali junaki in Khloe Kardashian

Mali junaki so razvselili 
tudi Mojco Mavec. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
6. 5. 2019

Personalizirane knjige slovenskih ustvarjalcev, ki jih poznamo kot Mali junaki, so nedavno razveselili tudi zvezdnico Khloé Kardashian. 

Njena hrečka True se je namreč za svoj prvi rojstni dan razveselila številnih igrač, a najbolj jo je pritegnila prav knjižica Malih junakov. Khloé Kardashian je za svojo hčerko pripravila veliko slavje v zvezdniškem slogu. Veliko igrač, ki jih je dobila za svojo hčerko True, pa je celo poklonila pediatrični kliniki v Los Angelesu. Edino, kar je obdržala, je personalizirana knjiga Malih junakov z naslovom Happy Birthday, True.

“Mali junaki smo v tujini prisotni že od leta 2015 (seveda ja naše ime prilagojeno glede na trg, npr. v ZDA nas poznajo pod imenom Hooray Heroes). Najprej smo začeli v Nemčiji, Avstriji in Italiji, čez dobro leto dni smo se prestavili v Združenih državah Amerike, pred kratkim pa še v Franciji. Čeprav je prvih nekaj let našega življenja Slovenija predstavljala edini in zatorej naš primarni trg, največ pove podatek, da prodaja na slovenskem trgu predstavlja le še 1,6 odstotka naše celotne prodaje. Starši po vsem svetu si nismo tako zelo različni med seboj, kot je morda videti na prvi pogled. Vsi imamo svoje malčke najraje na svetu in vsi jim privoščimo le najboljše. In tukaj vstopimo mi …” je povedala Maja Murič iz ekipe Malih Junakov.

Obdržala le knjigo

V tujini družina Kardashian narekuje številne smernice in v svetu pušča takšen in drugačen pečat. Prav zato se je tudi slovenska ekipa domislila, da jo razveselijo s prav posebnim darilom.

“Pri nas vedno iščemo drugačne, nekonvencionalne pristope, saj se zavedamo, da lahko kot miniaturno podjetje iz kokošje deželice na drugem koncu sveta le tako prebijemo ves šum na trgu. To, da smo prišli do Khloe, je le vrh ledene gore – vse se je namreč začelo že leta pred tem pri zelo strateškem načrtovanju personalizirane knjige z rojstnodnevno tematiko, ki jo je za nas napisal Adam Wallace, najbolje prodajani avtor New York Timesa. Ker smo bili po letu dni trdega dela prepričani, da imamo izdelek, ki ga bodo imeli radi vsi – mladi, stari, slavni ali ne – smo izbrskali njen domači naslov, knjigo poslali v času, ko je rojstni dan praznovala True, in brez pričakovanj počakali. In bum! To je to,” in odzivi so prišli sami od sebe.

“Novica, da je Khloe sama od sebe na svojem IG profilu objavila darilo, ki ga je prejela njena hči, odmeva tudi v medijih čez lužo. A za nas je najpomembneje, da je dober glas o kakovostnih knjigah, ki razveseljujejo otroke in starše po vsem svetu, prišel do širše ameriške javnosti,” je še povedala Maja.

Slovenski znani starši

Tudi številni slovenski starši se navdušujejo nad zgodbami, v katerih nastopajo njihovi malčki. “Iskreno povedano, nimamo nekoga, ki bi mu rekli, da je naš ambasador, saj ne želimo vsiliti knjig nekomu, ki jih sam po sebi ne začuti. Vemo pa in veseli smo, da so naše knjige že prišle v roke Petru Polesu, Boštjanu in Tomiju Megliču, Mojci Mavec, Gregi Skočirju, Toniju Kregarju … v tujini pa poleg Khloe vemo še za Akona, Mario Sharapovo in Kelly Clarkson”

Besedilo: MIMA // Fotografije: Mali Junaki, osebni arhiv