Mar Donald Trump dopoldan res samo tvita, gleda televizijo in telefonari, popoldan pa se baše z burgerji?

Mar Donald Trump dopoldan res samo tvita, gleda televizijo in telefonari, popoldan pa se baše z burgerji? (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
9. 1. 2018

Ob zavračanju namigov o domnevni neprištevnosti predsednika ZDA Donalda Trumpa mora Bela hiša zdaj zavračati še poročila o njegovi lenobi, potem ko so ameriški mediji v ponedeljek poročali, da si rad vzame tako imenovani izvršni čas, kar naj bi pomenilo čas zase.

Trump naj bi si "izvršni čas" vzel vsak dan med osmo zjutraj in enajsto dopoldne. V tem času naj bi posedal pred televizijami, tvital in telefoniral prijateljem, šele nato pa naj bi se odpravil v Ovalno pisarno, kjer ponavadi ostane do pete ali šeste ure popoldan. Po zaključku delovnega dne naj bi se nato Trump ponovno umaknil v svojo spalnico v Beli hiši, naročil hamburgerje in dietno kokakolo ter vzel v roke daljinski upravljalnik za televizijo in pametni telefon.

Navedbe ne držijo

"To je naravnost noro. Predsednik neutrudno dela za ameriški narod. Saj sami poročate, da potrebuje le nekaj ur spanja, sicer pa da dela vsak dan od zgodnjega jutra do poznega večera," je na vprašanje o t. i. izvršnem času odgovoril namestnik tiskovne predstavnice Bele hiše Hogan Gidley in dodal, da rezultati govorijo sami zase.

"Rekordni dosežki, zabeleženi v rekordnem času in ob 90-odstotno negativnem medijskem pokrivanju, z nasprotnimi vetrovi zgodbic o dvorskih intrigah, tabloidnim smetjem. Kljub temu je sposoben doseči, kar je dosegel, v tako kratkem času. Predsednik večino jutra porabi za pogovore s člani kabineta, s šefom kabineta, kliče kongresnike in senatorje," je zagotovil.

Delaven kot konj

Na vprašanje, zakaj je Trump pred dnevi začutil potrebo, da se na Twitterju označi za "stabilnega genija", pa je Gidley odgovoril, da je to storil zaradi medijskih napadov. "Ko ga večina medijev označuje kot nestabilnega in butastega, čeprav dosežki govorijo drugače, potem odgovori s tem, kar je. To je, da je genialen ne le v svetu posla, ampak tudi kot političen taktik in kot predsednik," je zagotovil Gidley.

"Ljudje, ki so okrog njega, nenehno govorijo, kako neverjeten je. Sam sem ga večkrat srečal. Je zelo bister, delaven kot konj in enako zahteva tudi od osebja," je še dejal namestnik tiskovne predstavnice Bele hiše.