Marcos Tavares je po poroki v Braziliji praznoval še v Sloveniji

Po vrnitvi v Maribor je Marcos Tavares praznoval 11. obletnico prihoda 
v Slovenijo. (foto: NATALIJA JELUšIč BABIč) NATALIJA JELUšIč BABIč
Vir: Lady
21. 2. 2019

Nogometaš Marcos Tavares se je pred kratkim vrnil iz sončne Brazilije, kjer je obiskal svojo družino in se udeležil poroke najstarejše hčerke Natalije. 

Po čustveni poroki pa je ob vrnitvi v Maribor slavil še en poseben jubilej. Marcos je v Brazilijo odpotoval s svojo veliko dužino, ob ženi Leticii so bili še zraven Marcos (14 let), Joshua (10 let) in dvojčici Hadasa in Ariella (8 let). Vsi skupaj so se namreč udeležili Natalijine poroke. “Poroka je bila zelo čutna in vsi so jokali. Tudi sam nisem mogel skriti vsega, kar sem čutil, in prav je tako. Tudi moški jokajo (smeh),” je priznal Marcos, ki je skupaj z ženo Leticio potočil kar nekaj solz.

“Oddala sva prvo hčerko, in ker ne živimo skupaj, so bili to za vse nas posebni trenutki.” Marcos je po vrnitvi iz Brazilije v Mariboru slavil še en poseben dogodek. Kapetan NK Maribora, ki velja za najboljšega strelca, je proslavil 11 let, odkar je zaigral v vijoličastem dresu. “Ko sem bil star devet let, sem začel igrati nogomet; no, igral sem že prej, ampak potem bolj resno in zelo dobro. Na to pot me je popeljal oče v želji, da bi me zaščitil. Vemo, da je Brazilija znana po tem, da je življenje na ulici nevarno, da je veliko nasilja in da številni najstniki brez ustrezne usmeritve skrenejo s prave poti. In da si ne bi iskal družbe na ulici, me je vpisal v nogometno šolo. Oče še danes spremlja vse, kar je povezano z nogometom,” se svojih začetkov spominja Marcos.

“Slovenija je povsem drugačna kot Brazilija. Prej nisem vedel, kje je Slovenija, in brat mi je rekel: To je stara Jugoslavija. Na internetu sem poiskal vse o tej državi in spoznal, da je zelo lepa. Seveda je bila prva zima zame najhujša. Zdaj, ko vem, kako se moram pozimi obleči, mi je lažje. (smeh) In res, na začetku mi je bilo zelo težko, saj nisem poznal mesta, zaživel sem v novem okolju in nisem vedel, kaj me čaka in kako me bodo sprejeli. Bil je nov svet in mislil sem, da bom ostal le za leto dni. A zdaj sem tukaj že 11. leto. Vesel sem, da so mi ljudje pomagali, da sem se tako jaz kot moja družina počutil dobro,” še doda Marcos.

“Velika zahvala pa tudi gre vsem navijačem. Ljubezen, ki jo imajo oboževalci kluba, vijoličasti, je nepojmljiva. Nikoli prej tega nisem doživel, zato imam rad Maribor in zato si želim tukaj delati in živeti. Ni samo Slovenija lepa država, ampak tudi ljudje imajo lepo srce,” je ob svojem jubileju povedal Marcos. “Po 11 letih v svetem klubu NK Maribor lahko izkažem samo izjemno hvaležnost do kluba, navijačev in do mesta, ki mi je dalo dom. Še se bom trudil, da premikam mejnike. Vaš kapetan MT9.”

Besedilo: Mihaela M. Kocbek // Fotografije: Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv