Mark Zuckerberg je postal očka! Podaril bo 99-odstotni delež v Facebooku za dobrodelne namene!

2. 12. 2015
Deli
Mark Zuckerberg je postal očka! Podaril bo 99-odstotni delež v Facebooku za dobrodelne namene! (foto: Facebook Mark Zuckerberg)
Facebook Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je hkrati razveselil in presenetil s svojim zapisom na Facebooku. Razveselil je z novico, da sta z ženo Priscillo Chan pred dnevi postala novopečena starša deklice Max, presenetil pa z neverjetno gesto: v hčerkinem imenu naj bi se z mamico odpovedala 99-odstotnemu deležu v nadvse profitabilnem podjetju Facebook in ga podarila v dobrodelne namene.

Zuckerberg, ki odslej očitno ne bo več lastnik Facebooka, za vedno pa ostaja njegov ustanovitelj in nekaj časa zagotovo še šef, je v svoj status na Facebooku zapisal takole:

Priscilla in jaz sva tako srečna, da sva lahko izrekla dobrodošlico hčerki Max na tem svetu!

Na dan njenega rojstva sva ji napisala pismo o svetu, v katerem upava da bo odraščala.

To je svet, v katerem lahko naša generacija promovira človeški potencial in enakost – tako da ozdravimo bolezni, personaliziramo učenje, uživamo zeleno energijo, povezujemo ljudi, gradimo močne skupnosti, zmanjšamo revščino, poskrbimo za enake pravice in širimo razumevanje med narodi.

Zavezala sva se, da bova dodala svoj delež v mozaik gradnje takšnega sveta za vse otroke. Odrekla se bova 99% svojih Facebook delnic – te so ta trenutek vredno okoli 45 milijard dolarjev, da bi se pridružila številnim drugim, ki poskušajo svet narediti boljši za prihajajoče generacije.

Zahvaljujem se celotni skupnosti za vašo ljubezen in podporo tekom nosečnosti. Dali ste nama upanje, da je mogoče zgraditi tak svet za Max in vse otroke.

Pismo presrečnih slavnih staršev svoji hčerki si lahko preberete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel