Marko Milič in Jure Košir: Skupaj podirata rekorde

Vir: Story
24. 7. 2009

Jure Košir in Marko Milič sta se spoznala pred več kot 15 leti, zadnja leta pa sta postala prava prijatelja.

Jure Košir, nekdanji alpski smučar, danes poslovnež, se je tako kot košarkar Marko Milič rodil v znamenju bika, le da je on aprilski, Marko pa majski. In s to razliko, da se je Mojstrančan rodil pet let pred Kranjčanom, kar pomeni, da je Košir po kitajskem horoskopu podgana, Milič pa kača. Prvič sta se srečala leta 1993 v dvorani v Tivoliju, po Markovi vrnitvi v Olimpijo, leta 2007, pa sta poznanstvo nadgradila v prijateljstvo.

Še več - prijateljstvo med njima je preraslo v prijateljstvo njunih družin. Markova žena Vesna in Juretova žena Alenka se poznata iz let, ko sta bili še frkljici, saj sta živeli na istem koncu, njuni približno enako stari otroci (razpon je od 1,5 leta do 6 let, op. p.) pa pri spletanju vezi tudi niso imeli težav. Dokaz, da so se vsi enkratno ujeli, so desetdnevne počitnice, ki so jih predlani preživeli na jahti.

Deklice - Miličeva Tara in Ela ter Koširjeva Alina in Anika - so se zabavale skupaj, starši skupaj, Jalen pa je bil takrat še v Alenkinem trebuščku. Druženja so obvezna tudi ob rojstnih dnevih in ob piknikih na domačem vrtu - Markovem ali Juretovem. Šteje le, da je takrat miza polna različnih dobrot; od sušija do čevapčičev.

Omenili smo že, da sta oba po horoskopu bika, in ko gre za hrano, sta tipična bika. Slednji namreč veljajo za velike gurmane, prav ta njuna skupna lastnost pa se jima zdi ‘fajn’ prednost. Marko v smehu pove, da sta se našla dva, ki - ko gre za zaužito hrano - skupaj podirata rekorde, Jure pa doda, da ko začneta jesti, v gostilni sploh ne morejo dovolj hitro kuhati in peči.

“Ko gremo z družinama v restavracijo, otroci vedno pojejo kot piščančki, ampak midva vseeno zmeraj naročiva porcij za osem odraslih oseb. Najini ženi po navadi pojesta malo zelenjave in malo sladice, midva pa vse drugo. Se nama vidi, da sva z Gorenjske; ne dovoliva, da bi se preveč stran metalo, če smo plačali, haha …” pove košarkar, ki v tem trenutku še ne ve, kje točno bo igral v prihajajoči sezoni. Ko se dobro ‘napokata’, sledi … počitek?

Ne. Prej slaba vest, ki jo preženeta s športom. Ko sta skupaj, se ne pogovarjata ravno o avtomobilih; prej o poslu. “Imava poslovne ideje, ampak lepo počasi, nič se ne mudi. O skupnem biznisu bova podrobneje govorila pozneje, ko bo Marko končal športno kariero, zdaj pa menim, da mora še nekaj časa igrati,” pove Jure. Ideja, da bi kot velika ljubitelja dobre jedače in pijače odprla svojo oštarijo, se jima ne dopade kaj preveč. “Midva sva raje dobro postrežena,” bistvo v petih besedah strne Milič.

Poletni športni tabor

Pred tremi leti je Jure v Kranjski Gori organiziral svoj prvi poletni tabor. “Projekt se je rodil iz mojega sodelovanja s Hitom, in sicer kot promoviranje Kranjske Gore, ki je tudi v poletnih mesecih lahko zanimiva destinacija za počitnice,” pove idejni vodja, ki se mu je s svojim košarkarskim taborom lani pridružil še Marko.

Njegov letošnji program se končuje to soboto, Juretov pa se začne zadnji teden v avgustu. S seboj bo vzel tudi svojo najstarejšo, šestletno hči Alino, medtem ko je imel Marko na svojem taboru obe – šestletno Taro in triletno Elo.

Maja Susman

Nova Story že v prodaji

Story