Martin Scorsese in britanski scenarist Michael Hirst pripravljata serijo o Rimljanih

13. 2. 2018 | Vir: STA
Deli
Martin Scorsese in britanski scenarist Michael Hirst pripravljata serijo o Rimljanih (foto: profimedia)
profimedia

Britanski scenarist Michael Hirst, ki je z Vikingi ustvaril eno najbolj priljubljenih televizijskih serij, podoben uspeh pa so doživeli tudi Tudorji, je združil moči s hollywoodskim režiserjem Martinom Scorsesejem. Skupaj naj bi pripravila serijo o Rimljanih. Serijo Cesarji bodo predvidoma začeli snemati prihodnje leto v Italiji.

Serija The Caesars bo pripovedovala o zgodnjih vladarjih starodavnega Rima, začenši z vzponom Julija Cezarja. Pilotska epizoda je že napisana, prav tako pa tudi osnutek za preostanek sezone. Režiser in scenarist nameravata namreč ustvariti televizijsko dramo, ki bi trajala več sezon, poroča britanski The Guardian.

Hirst je navdušen, da lahko sodeluje z enim najpomembnejših ameriških režiserjev poznega 20. in zgodnjega 21. stoletja. Med Scorsesejevimi filmi, ki slovijo po realizmu in naturalističnih pristopih, so tudi psihološki trilerji in kriminalne drame, kot sta Taksist in Dobri fantje, v katerih je obakrat zaigral Robert De Niro.

Scorsese goji veliko strast do Rimljanov in si je o njih že več let želel posneti film ali TV dramo. "On resnično ljubi to obdobje in ve veliko o njem," je povedal Hirst.

V Hirstu je režiser po pisanju Guardiana našel ustvarjalca, ki zna zgodovino preoblikovati v priljubljeno dramo. Napisal je scenarij za dramo Elizabeta leta 1998, v kateri je mlado tudorsko kraljico odigrala Cate Blanchett. Film je dobil oskarja za najboljšo masko, nominiran pa je bil še za šest kipcev, med drugim za najboljšo fotografijo.

Serija Cezarji želi dati nov vpogled v življenje mladega Julija Cezarja, drama pa bo vlekla vzporednice tudi z današnjim časom. O igralski zasedbi pa je Hirst povedal: "Ena od prednosti sodelovanja s Scorsesejem je ta, da igralci želijo sodelovati z njim. Angažirali bomo veliko mladih igralcev."

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret