Maša Kljun: Odnos med dvema voditeljema je kot zakon

Vir: Story
25. 7. 2009

Sovoditeljica oddaje Jasno in glasno Maša Kljun pravi, da so mladi vedno bolj odprti in da se še vedno najraje pogovarjajo o seksu in drogah.

Story: Je današnja mladina drugačna kot takrat, ko ste bili vi njihovih let?

Ne. Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki rečejo 'mi pa tega nikoli nismo počeli'. Mislim, da smo mi vse to počeli, samo da smo že malo pozabili na to. Čisto nič nismo drugačni od današnje mladine, le druga pomagala smo imeli. Zdi pa se mi, da se bolj zavedajo prostora in časa, v katerem živijo, kot smo se mi.

Story: Kako težko jih je pripraviti, da odkrito spregovorijo o določeni temi?

Odvisno od posameznika, čeprav se mi zdi, da so vedno bolj odprti in da se več pogovarjajo s svojimi starši. Če jih ni strah, da jih bodo starši dobili, potem brez problema spregovorijo sproščeno.

Story: Vam kdaj primanjkuje tem?

Ne. Je pa res, da so najstniki specifična skupina, ki jo zanimajo določene stvari. Zdi se mi, da se še vedno najraje pogovarjajo o temah tipa 'sex, drugs and rock'n'roll', čeprav jim je potem včasih malo nerodno, da jih ne bi videli starši. Zato je včasih težko najti teme, ki bi bile najstnikom zanimive, in ob tem pokriti širok spekter stvari.

Story: Koliko je pri oddaji improvizacije?

Imamo neki scenarij, ki je zelo ohlapen. V studiu je živa publika, ki jo sestavlja okoli 30 učencev, tako da z Anžejem nikoli ne veva, kam naju bodo popeljali. Včasih so oni načeli kakšno temo, na katero midva sploh nisva pomislila. Kar je super, ker se tudi nama širi obzorje.

Story: Koliko je pomemben dober odnos med sovoditeljema?

Izjemno, saj je najtežja stvar delati v voditeljskem paru. Pomembno je, da se znaš uskladiti. Voditeljski odnos je na nek način zelo podoben zakonu. Za uspešno delo se je treba veliko prilagajati in spoštovati drug drugega.

Story: Katera tema se vas je najbolj dotaknila?

Mislim, da teme o raznih psihičnih težavah, na primer, ko smo govorili o depresiji, saj se ljudje na to najbolj odzovejo. Najraje delam zgodbe, ki se ljudi dotaknejo.

Story: Kaj vam je pri tem delu najbolj in kaj najmanj všeč?

Na splošno imam televizijo kot medij rada. Zdi se mi, da je to medij, ki sem ga vzljubila in je postal moj. Do njega imam zelo poseben odnos, zato o televiziji razmišljam bolj široko. Večino časa gre za grob posel. Ampak tudi za to sem hvaležna, saj sem zaradi tega postala bolj trdna.

Nova Story že v prodaji

Story