Matjaž Markič: Ob rojstvu sina je jokal

Vir: Story
25. 7. 2009

Koprski plavalni mojster, evropski prvak v disciplini 50 metrov prsno, Matjaž Markič, ki velja za enega najlepših slovenskih športnikov, je pred dnevi postal očka.

S Tino sta se razveselila prvorojenca, ki sta mu dala ime Tim. Kot zanimivost dodajmo, da sta se za ime Tim odločila po tehtnem razmisleku, saj je bilo na spisku veliko imen, nato pa se je vse skupaj v velikem finalu dokončno povezalo z njunima imenskima začetnicama Tina in Matjaž.

“Rojstva prvorojenca Tima sem zelo vesel, saj sem ta dan tako nestrpno pričakoval, da ga je težko opisati z besedami. Uresničil sem si tudi željo, da sem prisostvoval pri celotnem porodu svoje ljubezni Tine. Priznam, ko sem prerezal popkovino, so me oblila taka čustva, da sem kot otrok padel v jok sreče,” nam je presrečen zaupal izklesani koprski plavalec.

Mali Tim, ki je po očetovih besedah bolj mirne narave, saj ne joka dosti, je ob rojstvu imel 55 cm in je bil težak 3.500 g. Mlado mamico in očka je razveselil s čopkom črno rjavkastih las. Matjaž nam je še povedal, da sta s Tino hvaležna za marljivo in profesionalno opravljeno zdravstveno delo osebja porodnišnice Postojna, bližnji prijatelji in domači pa so družinico popolnoma zasuli z iskrenimi čestitkami in goro otroških igrač.

Sprememba načrta

Prve dni v vlogi mladega očeta se Matjaž počuti odlično, saj se ves svet vrti le okoli malega fantka, ki je s prihodom na svet družinici popolnoma spremenil načrte za letošnje počitnice. Tina in Matjaž se običajno na dopust odpravita z letalom na kakšno vročo turistično točko, kot je npr. Grčija, Španija ali Avstralija, kjer sproščeno uživata in raziskujeta kraj, ki sta ga izbrala.

Tako bosta letos zaradi prihoda njune največje sreče odšla na oddih za nekaj dni le na bližnjo Hrvaško, in to šele v septembru, saj ima Matjaž do takrat veliko športnih obveznosti, med katerimi je prva na vrsti že konec julija – plavalni nastop na svetovnem prvenstvu v zgodovinsko obarvanem italijanskem Rimu.

Alojz Petrovčič

Nova Story že v prodaji

Story