Med nastopajočimi na podelitvi grammyjev bo Lady Gaga

Med nastopajočimi na podelitvi grammyjev bo Lady Gaga (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
6. 1. 2018

Priljubljena popularna pevka Lady Gaga bo med glavnimi nastopajočimi na letošnji jubilejni 60. podelitvi glasbenih nagrad grammy, ki bo 28. januarja. Med večjimi imeni organizatorji napovedujejo tudi uspešnega psihedeličnega raperja Childisha Gambina, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Akademija, ki podeljuje prestižne glasbene nagrade grammy, je sporočila, da se na oder prireditve vrača Lady Gaga, ki je na podelitvi nagrad leta 2016 pripravila prav poseben nabor skladb v spomin na tedaj preminulega legendarnega glasbenega kameleona Davida Bowieja.

Lady Gaga sicer ni nominirana v nobeni od glavnih kategorij, prislužila pa si je nominaciji za najboljši vokalni pop album z Joanne (2016) ter za najboljšo pop solo izvedbo skladbe Million Reasons.

Po drugi strani pa je z nominacijami v kategorijah za album leta (Awaken, My Love!) in skladbo leta (Redbone) presenetil drugi napovedani veliki gost večera, raper Childish Gambino. Pod tem imenom se sicer skriva igralec in komedijant Donald Glover.

Med drugimi nastopajočimi na grammyjih se omenja tudi prav tako zelo priljubljena pevka Pink ter country kvartet Little Big Town. Z akademije so sporočili, da bodo proslavili tudi Broadway s poklonom glasbi Andrewa Lloyda Webbra in Leonarda Bernsteina, še navaja AFP.

Priporočamo