Meghan uspešno opravila prvo uradno obveznost s kraljico Elizabeto II.

Meghan uspešno opravila prvo uradno obveznost s kraljico Elizabeto II. (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
14. 6. 2018

Vojvodinja sussekška Meghan je danes opravila prve uradne obveznosti v družbi britanske kraljice Elizabete II. po poroki s princem Harryjem. V okrožju Chesire na severozahodu Anglije, kjer so ju pozdravili številni oboževalci kraljeve družine, sta se udeležili odprtja mostu in gledališki kompleks.

S kraljevim vlakom sta zjutraj prispeli v mesto Runcorn, kjer je potekalo odprtje šestpasovnega mostu čez reko Mersey. Gre za enega največjih britanskih infrastrukturnih projektov v zadnjih letih, ki ga bodo za promet odprli oktobra.

Nato sta se odpravili še v rimsko mesto Chester, kjer pa sta odprli poslopje Storyhouse, v katerem so gledališče, kino dvorana in knjižnica. Ogledali sta si tudi plesno predstavo in pevski nastop šolskih otrok.

Za potovanje s kraljico si je nekdanja ameriška igralka izbrala bež obleko francoske modne hiše Givenchy, ki ji je oblikovala tudi obleko za poroko z britanskim princem Harryjem 19. maja.

Ta teden so sicer iz prinčevega urada sporočili, da bosta mladoporočenca letos obiskala Avstralijo, Fidži, Tongo in Novo Zelandijo.

Priporočamo