Melania Trump: Prva dama amerike!

Melania Trump: Prva dama amerike! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
21. 11. 2016

Vse oči svetovne javnosti so uprte v Združene države Amerike, kjer je potekal neizprosen finalni volilni dvoboj med dvema predsedniškima kandidatoma, demokratko Hillary Clinton in republikancem Donaldom Trumpom.

Ključ za odpiranje vrat Bele hiše (ki bo uradno predan ob zaprisegi novega predsednika ZDA v januarju 2017) in naslov že 45. predsednika svetovne velesile, štiriletni mandat, je pripadel republikancu Donaldu Trumpu, s katerim je mesto v najbolj varovani predsedniški hiši na svetu dobila tudi njegova žena, Slovenka Melania Trump, ki bo tako tudi prva na tujem rojena prva dama Amerike po letu 1829. Izvolitev ameriškega multimiljarderja Trumpa je v prvi vrsti zanimiva za večino slovenskih medijev, saj bo letošnji novembrski dan, 9. november, ko je bil Trump razglašen kot zmagovalec volitev, zapisan v zgodovino. Seveda tudi po zaslugi njegove žene, Slovenke Melanie, ki mu je s sinom Barronom od samega začetka do konca volilne kampanje stala ob strani. A poglejmo kratek oris znane medijske zgodovine nove prve dame Amerike, nad katero se je svetovna javnost navdušila že v mesecih neizprosne volilne kampanje obeh kandidatov.

Melania se je s priimkom Knavs rodila aprila 1970 v Novem mestu in v zelo uspešni karieri fotomodela delala v vseh največjih modnih prestolnicah, kot so Milano, Pariz, New York. Ravno ob obisku ene od številnih modnih zabav, natančneje takrat newyorškega tedna mode, je septembra 1998 osebno spoznala Donalda Trumpa, ki je bil v tistem obdobju kot nepremičninar zelo znan, njegov priimek je krasil številne sodobne zgradbe. Mlada in zelo lepa Slovenka mu je po pričevanju modnih virov takrat padla v oči in prosil jo je za telefonsko številko, a mu je Melania takrat ni dala, ker je poznala njegov sloves, da je rad pogledal za mičnimi lepoticami. Namesto tega ga je prosila za njegovo številko in jo nemudoma dobila. Čez čas ga je razveselila s klicem in začela sta razmerje. Trump pravi, da se nikoli ne prepirata, ker sta neverjetno skladna. Doslej ni v javnost prišlo nič, kar bi vrglo senco dvoma na to trditev. Poročila sta se januarja 2005 v prebivališču bogatih, Palm Beach na Floridi, sprejem je bil na prestižnem Trumpovem posestvu Mar a Lago. Na poroki, kjer je igral Billy Joel, sta bila tako tudi nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton in sedanja Trumpova nasprotnica v predsedniški tekmi Hillary Clinton. Melania je na poroki nosila 200 tisoč dolarjev vredno obleko Johna Galliana iz modne hiše Christian Dior. Le leto pozneje sta dobila sina Barrona, ki mu Melania ljubkovalno pravi kar mini Trump.

Po rojstvu sina je Melania s polno mero odgovornosti zajadrala v vlogo matere. Kot lahko preberemo iz svetovnih medijev, saj intervjujev za slovenske medije ne daje, je sina Barrona naučila tudi slovenskega jezika, tako da lahko nemoteno komunicira z njenima staršema, Viktorjem in Amalijo, ki upokojenska leta večinoma preživljata stran od Sevnice in Slovenije, v Trumpovi stolpnici na 5. aveniji na Manhattnu in na Floridi. Nova prva dama Amerike se poslovno ukvarja z oblikovanjem nakita in kozmetiko ter sodeluje v številnih dobrodelnih organizacijah in ustanovah. Svetovni mediji poročajo, da bo v eni od najodgovornejših svetovnih vlog v vlogi prve dame Amerike bila ob svojem možu Donaldu tradicionalna, v slogu nepozabnih prvih dam Jackie Kennedy ali Betty Ford, ter da bo na odgovornem položaju izjemna, ker je kot ženska tiha, dostojanstvena in prelestno lepa.

  • Lorella Flego : "Melania je modno brezhibna."
    Slovenska modna ikona, voditeljica Lorella, ki je sveža dobitnica prestižne modne nagrade Elle ženska 2016, pravi, da je Amerika njen drugi dom. Za revijo Nova je ekskluzivno pokomentirala dosedanji modni slog Melanie Trump. "Melania mi je zelo všeč, vedno mi je bila. Zdaj zaseda mesto najvplivnejše ženske na svetu in na to moramo biti ponosni. Všeč mi je tudi zato, ker ni nikoli izstopala, bila je ob možu in nekoliko bolj tiha, a to je najbrž njen značaj. Kar zadeva modni slog, pa je brezhibna, saj je kot nekdanja manekenka popolna in ne bo imela nobenih težav z iskanjem garderobe. Po drugi strani mislim, da ima dober okus in zna nositi stvari, kar je seveda ključnega pomena. Je visoka, z lepo postavo, dovolj samozavestna za to vlogo, zato ji lahko le zaželim vso srečo," pove Flegova in za konec doda: "Že julija, ko sem bila ves mesec v ZDA, sem zaznala močno simpatijo za Trumpa, ne glede na to, da je imel kar nekaj ponesrečenih izjav. Ampak Amerika je vedno takšna, išče nove stvari in ljudi, ki včasih morajo biti drugačni zato, da so pač opaženi. Trump je morda novo poglavje, čas bo pokazal, kako se bo znašel v vlogi predsednika."

Tekst: Alojz Petrovčič

Priporočamo