Melania Trump: Šale na Melanijin račun

Melania Trump: Šale na Melanijin račun (foto: Profimedia) Profimedia
5. 8. 2016

Čeprav nas do ameriških volitev loči še dobrih nekaj mesecev, je celotna predvolilna tekma dvignila ogromno prahu, svoj delež pa je prispevala tudi Slovenka Melania Trump, ki s svojimi dejanji ne zaostaja dosti za ekstremnimi izjavami svojega soproga.

Nanjo se je pred dobrim tednom dni vsul plaz kritik na račun njenega govora na republikanski nacionalni konvenciji, saj je bil ta sumljivo podoben tistemu, s katerim je pred osmimi leti demokrate nagovorila Michelle Obama. Več kot 50 besed Melanijinega govora naj bi bilo kopiranih, avtorica pa priznava, da na to resnično ni bila pozorna. Rjavolaska slovenskih korenin je vsako povezavo seveda zanikala, ob tem pa želela medije prepričati, da naj bi besedilo napisala sama s kar najmanj pomoči, kar pa ji seveda verjamejo le redki. Donald Trump in njegovi goreči podporniki so sicer želeli, da se fiasko kar se da čim prej pozabi, in še močneje kritizirali demokratsko stran. Tukaj pa se zgodba ne konča. Predsedniški kandidat republikancev se je vsekakor potrudil, da bi njegova soproga delovala kot primerna prva dama, ki bi se lahko kosala z obširnim seznamom izobraženih žena, ki so zasedale Belo hišo.

Trenutno buri duhove tudi Melanijina diploma na fakulteti za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, vendar pa dokazov o tem ni. Po nekaterih podatkih naj bi potencialna prva dama opustila šolanje, še preden je lahko diplomirala, in sicer kar v prvem letniku, da bi se posvetila manekenstvu. Ameriški mediji so tako na najrazličnejše načine navezali stike s Slovenci, da bi rešili skrivnost Melanijine diplome. Zakaj bi zakonca Trump rada ustvarila vtis, da v Melanijinem žepu kraljuje diploma, ostaja vprašanje, najverjetneje pa je plod ideje, ki naj rjavolasko ne bi prikazovala le kot lepo, temveč tudi izredno izobraženo. No, dosegli so ravno nasproten učinek. Melania je v tem tednu s svojim govorom postala tarča šal in zasmehovanja, tudi številnih zvezdnikov. Hčerka Demi Moore in Brucea Willisa, Rumer, se je na omrežju spraševala, ali gre za šalo, nanjo pa so se spravili tudi igralka Sophia Bush, Debra Messing, Joseph Gordon Lewitt in režiser Michael Moore.

Napisala: Nika Asovski
Fotografije: Profimedia

Priporočamo