Melania Trump zapustila bolnišnico - zdaj počiva in okreva doma

Melania Trump zapustila bolnišnico - zdaj počiva in okreva doma (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
19. 5. 2018

Ameriška prva dama Melania Trump, ki so jo v ponedeljek operirali na ledvici, je danes zapustila vojaško bolnišnico Walter Reed pri Washingtonu. Kot je sporočila njena komunikacijska direktorica Stephanie Grisham, se je zjutraj vrnila v Belo hišo. "Udobno počiva in ostaja dobre volje," je dodala po poročanju ameriške televizije CNN.

Dodala je, da je njen urad sprejel več tisoč klicev in elektronskih pisem z dobrimi željami predsednikovi soprogi. Vsem se je zahvalila.

Iz Bele hiše so v ponedeljek sporočili, da je 48-letna prva dama prestala uspešen postopek "embolizacije zaradi benignega stanja na ledvici" in da ni bilo komplikacij. Ameriški zdravstveni strokovnjaki so na podlagi skopega sporočila domnevali, da je šlo za postopek zaustavitve dotoka krvi benignemu tumorju, ki je dokaj pogost pri ženskah srednjih let.

Predsednik Donald Trump je soprogo v bolnišnici večkrat obiskal. Nazadnje je v petek ob nekem dogodku povedal, da zelo dobro okreva.

Sicer pa se je prva dama ZDA že včeraj oglasila na Twitterju, ko je izrekla sožalje po strelskem pohodu 17-letnega strelca Dimitriosa Pagouritzisa, ki je na svoji srednji šoli v Santa Feju ubil deset ljudi.

Priporočamo