Kdo je Denis Vikić, ki bo menedžer najbolj znanega bara v Ljubljani?

Kdo je Denis Vikić, ki bo menedžer najbolj znanega bara v Ljubljani? (foto: Planet Tv) Planet Tv
26. 1. 2015

Resničnostni šov Bar, ki ga bodo snemali na ljubljanskem Nebotičniku, in ga bodo gledalci Planet TV lahko spremljali že to pomlad, bo menedžiral izkušeni gostinec Denis Vikić. A kdo sploh je Denis Vikić? Dobili smo ekskluzivni intervju :D

Bomo spomladi spremljali Bar slavnih?

Denis Vikić ima več kot 12 let izkušenj z delom v gostinstvu in je menedžer treh uspešnih ljubljanskih lokalov. Tekmovalci bodo lahko v njem našli podporo za vodenje Bara, a če bo treba, bo tudi povzdignil glas. Denis zna namreč biti tudi zelo strog, najbolj pa ga razjezi površnost pri delu.

EKSKLUZIVNO RAZKRIVAMO

Menedžer Bara bo Denis Vikić

Denis Vikić, ki bo svojo menedžersko pot, nadaljeval tudi v resničnostnem šovu Bar, je povedal, da si je potihoma želel postati menedžer že takrat, ko sta bili na sporedu prva in druga sezona šova Bar, zdaj so se mu sanje uresničile.

Kako se je začelo sodelovanje s Planet TV, da boš ravno ti postal menedžer?

Gorazd Slak si je prišel ogledovat lokacijo Nebotičnik. Usedla sva se na kavici in pogovarjala o lokalu. Beseda je nanesla tudi na menedžerje v baru, ali bi ga jaz vodil, in sem privolil. Moram reči, da sem si že, ko sta bila na sporedu prva dva Bara, takrat sem bil še natakar, po tihem želel, da bi morda sam bil menedžer.

Koliko časa že delaš v gostinstvu?

V gostinstvu sem zdaj 12. leto. Delati sem začel v klubu Global, kjer sem bil do konca. Nato sem nadaljeval pot na Krvavcu, v En pubu in še nekaj drugih lokalih, pred tremi leti pa sem se prvič srečal z vodenjem, saj sem postal menedžer lokala Top Six in potem sem prevzel še Nebotičnik.

Kakšna je razlika biti natakar ali menedžer?

Biti natakar je "zajebancija", biti menedžer pa je veliko bolj resno. Nimaš več zasebnega življenja, saj moraš biti dostopen 24 ur na dan. To je največja razlika. Kot natakar moraš biti nasmejan, delati žur, ko pa si enkrat menedžer, moraš biti resen, odgovoren in delati red.

Kakšni so tvoji načrti za vzgojo Barovcev, verjetno bo med njimi kar nekaj začetnikov?

Meni je to najbolj všeč, če so začetniki. Tudi ko iščem novo osebje, najraje iščem takšne, ki še nimajo izkušenj. Najlažje jih naučiš svojega načina dela, ker če delaš z ljudmi, ki že znajo delati, so ti najbolj "pametni". Če bodo res izbrani takšni, bo zame to super.

Boš strog?

Čisto odvisno. Če je treba biti strog, sem strog, znam pa tudi pohvaliti. Lahko vprašate moje osebje, da znam biti zelo prijazen.

Kaj te najbolj razjezi?

Najbolj me razjezi, če dam neko nalogo, pa ta ni narejena ali je narejena površno, ker se ne potrudijo – kot bi rekel po domače, "hvatajo krivine".

In kje se po navadi najbolj zatakne? Predvidevam, da pri čiščenju.

Res je. Zvečer, ko se lokal pospravlja, je jasno, kaj je treba narediti, a potem ko prvi pridem na delovno mesto, vidim, kaj je narejeno in kaj ne. Včasih ni vse očiščeno ali pa niso napolnjeni hladilniki in potem imamo toplo pivo, zmanjka jabolčnega soka. Takšne stvari.

Potem lahko pričakujemo tudi kaj jeze nad Barovci?

Seveda se tudi razjezim. Znam povzdigniti glas, verjetno bo kdaj potrebno.

Kaj pričakuješ od Bara?

Upam, da bo Nebotičnik ves čas poln, da bo Bar oživel dogajanje v Ljubljani. Zdaj imamo v Ljubljani samo dva kluba, ki sprejmeta eden 800 in drugi 1.300 ljudi, kar je zelo veliko za med tednom. Manjka klub, kjer bi se med tednom kaj dogajalo, in upam, da bomo oživeli ljubljansko nočno življenje. Pri nas bo žur tudi v torek, sredo in četrtek, saj tega zdaj v Ljubljani ni. Vabljeni.

Se morda bojiš kritik gledalcev in medijev?

Ne, kritik se ne bojim. Moji prijatelji vsi vedo, kakšen sem, in tudi če se bo o meni govorilo kaj grdega, bodo oni vedeli, kakšen sem. Razumem, da bo to nekakšna igra, in tisti, ki me poznajo, jim bo jasno, da bom moral včasih tudi stopiti v kakšno vlogo, ki je morda v svojem zasebnem življenju nimam.

Ne spreglejte!

Prijave za tekmovalce se iztekajo!

Iztekajo se prijave za tekmovalce, ki se bodo pomerili v resničnostnem šovu Bar. Iščejo polnoletne ženske in moške, ki se radi zabavajo in si upajo voditi najboljši bar v Ljubljani. Najboljši bo domov odnesel 50 tisoč evrov.