Mike Vale in Jasna: Na poroko naravnost s 'špila' na Hvaru

Mike Vale in Jasna: Na poroko naravnost s 'špila' na Hvaru (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
25. 8. 2016

Na gradu Štatenberg v Makolah sta svojo ljubezen po šestih letih s poroko okronala znani DJ Mike Vale in njegova izbranka Jasna. Poroka, ki je potekala pod zvezdnatim nebom, je minila v krogu izbranih svatov in ožje družine.

Zanimivo je bilo to, da sta Mike in Jasna na poroko prišla naravnost s Hvara, kjer je dan prej Mike imel nastop. "Na dan poroke sva bila oba zelo mirna in sva verjela, da bo vse potekalo, kot mora. Nisva niti razmišljala o tem, kaj bi lahko šlo narobe, saj se je vse odvijalo tako hitro in vse je bilo tempirano, da niti nisva imela časa pokazati nervoze. Ker sva pozno zvečer prišla s Hvara, kjer je Mike prejšnjo noč imel nastop, sva se oba naspala in tako okoli 12. ure odpravila proti gradu Štatenberg. Tam sva odšla vsak v svojo polovico gradu in do obreda se nisva več videla. Jaz sem se s svojo poročno pričo, mamo in hčerko lepo v miru urejala in prepustila toku dogajanj. Mike pa se je s svojim tastom sprostil in pričakal svate," nam je zaupala Jasna.

KRATEK OBRED

Mladoporočenca sta imela veliko srečo z vremenom. Dan pred poroko so bile namreč napovedane plohe. Ampak vse se je izšlo po njunih pričakovanjih in petkov dan je minil kot v grajski pravljici.

"Edina stvar, ki nama je povzročala skrb, je bilo vreme, saj so bile dan prej plohe, in ker sva želela imeti poroko na prostem, sva se dežja najbolj bala. Ko so naju obvestili, da so napovedane plohe, o tem nisva želela nič slišati in sva vztrajala, da bo lepo vreme ter da bo poroka zunaj, in na koncu so se nama želje uresničile," sta razkrila.

Ceremonija na gradu je bila točno takšna, kot sta si jo zaželela. "Zelo pomembno nama je bilo, da je obred kratek, da vse skupaj ne traja predolgo in da svatov ne mučiva predolgo na soncu. (smeh) Tako je vse skupaj potekalo dokaj hitro," je povedala Jasna. "Najprej sem zagledal Julijo, kako zadovoljno in ponosno meče cvetje, in ko sem za njo zagledal Jasno s svojim očetom, mi je začelo razbijati srce, zastal mi je dih in ob poplavi sreče ter čustev sem komaj zadrževal solze. Takrat je bil verjetno najsrečnejši trenutek v mojem življenju in bil sem resnično srečen ter ponosen, da bo Jasna, ljubezen mojega življenja, na ta dan postala moja žena," je še romantično povedal Mike. Po obredu pa se je začelo slavje, kjer ni manjkalo dobre kulinarike in odličnega vina.

"Oba sva velika gurmana in rada dobro jeva, zato sva želela, da se na poroki predvsem veliko in dobro jé. Zato smo z gostinstvom Štatenberg pripravila dve večerji in prilagodili meni najinim željam in priporočilom kuharja. Za sladice pa so v celoti poskrbeli v slaščičarni Teta Frida, kjer so pripravili mizo z vsemi njihovimi specialitetami, tako da smo na poroki lahko uživali tudi v njihovem naravnem sladoledu, čokoladi brez sladkorja, tiramisuju, cake popsih, mafinih itd."

TEŽKA IZBIRA

Na letošnjih porokah so v ospredju tudi poročne obleke. Jasna nam je zaupala, kakšna je bila njena.

"Velikokrat sem si predstavljala, kakšna bom na svoji poroki, ampak nisem pa imela dodelane podobe obleke. Sprva sem v trgovini Poročni kotiček izbrala bolj preprosto obleko, vendar sem si pozneje premislila, saj sem obleko prilagodila tudi okolju, v katerem sva se poročila. Ker je bila poroka na gradu, sem želela, da pride obleka do izraza, in tako sem poklicala v salon in se naročila na ponovno pomerjanje. Pozneje sem izbrala bolj mogočno obleko z dolgo vlečko in tančico v laseh. Ta obleka mi je bila pisana na kožo, saj je bila romantična, nežna, a polna detajlov, ki ji dajejo mogočnost," je povedala.

Nekoliko manj težav je parček imel z izbiro prstanov. "Jasna je točno vedela, kaj želi in kakšen bo njen prstan, jaz pa o tem nisem prej razmišljal in sem se odločil šele, ko sem prišel v zlatarno Holc. Obema so izdelali točno takšna prstana, ki sva si ju želela, in zelo sva zadovoljna z izbiro."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri