Milla Jovovich: Zaradi priimka so jo zmerjali s komunistko in nacistko!

17. 1. 2016
Deli
Milla Jovovich: Zaradi priimka so jo zmerjali s komunistko in nacistko! (foto: Profimedia)
Profimedia

Čeprav Milla Jovovich kot popolna lepotica vedno znova blesti na oglasnih panojih, ta zvezdnica s prelepimi zelenimi očmi že dolgo časa ni več 'le' model.

Milla Jovovich, ki je pred nekaj dnevi dopolnila okroglih 40 let, kot otrok ruskih priseljencev v Ameriki ni imela ravno najlepšega otroštva. Kljub pogostemu žaljenju vrstnikov pa se ni pustila vreči iz tira, nasprotno, kot igralka, model, glasbenica in modna oblikovalka si je ustvarila zavidanja vredno kariero.

Diskriminirana zaradi priimka!

Čeprav je Milla, ki je kot deklica v Los Angelesu obiskovala javne šole, že po treh mesecih tekoče govorila angleško, je imela v šoli težave s sovrstniki.

Za nežno deklico, ki so jo že zelo zgodaj začeli nagovarjati, naj se udeleži igralskega tečaja, je prav šolski gledališki oder postal svet, v katerega se je najraje zatekla, kadar ji je bilo hudo. Če si v tistih časih v Ameriki odraščal kot otrok ruskih priseljencev, namreč nisi mogel biti povsem neobremenjen. Ne nazadnje je takrat še trajala hladna vojna in tudi Ukrajina še ni bila samostojna.

"V šoli sem bila osamljena. Že zaradi priimka. Drugi otroci so me zmerjali s komunistko ali nacistko, to je bilo zanje isto. Poleg tega sem bila videti veliko starejša, kot sem bila v resnici. Drugi otroci so se me vedno malo bali," se spominja zvezdnica, ki so jo označevali tudi za rusko vohunko in ki je pri 12 letih nehala hoditi v sedmi razred, ker se je hotela posvetiti poslu modela, s katerim se je začela ukvarjati že tri leta pred tem."

Milla je nato zrasla v težavno najstnico, vpletena v jemanje mamil, vandalizem v nakupovalnih središčih in goljufijo s kreditnimi karticami, danes pa v intervjujih rada poudarja, da je že zelo zgodaj odrasla: "Moja vzgoja je bila zelo evropejska. Brala sem veliko klasične literature in verjetno sem tudi zaradi tega hitreje odrasla. Ko sem bila stara 13 let, sem že brala Henryja Millerja in Émila Zolaja."

Preberite več na Cosmopolitan.si

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave