Mineva 35 let od zaroke Diane in Charlesa

28. 2. 2016

24. februarja mineva natanko 35 let, odkar sta princ Charles in lady Diana objavila, da sta se zaročila.

In po petih mesecih je sledila sanjska poroka stoletja. Sprva je kazalo, da bo to srečen par, ki sta se mu rodila dva sinova, a že pet let po poroki je bilo jasno, da le ne bo tako. Izkazalo se je, da sta si bila preveč različna, zato ga je vseskozi vleko h Camilli, s katero se je dobival pred poroko. Postala sta ljubimca, in še preden se je tega zavedala javnost, je za to vedela Diana.

Nekoč je na neki zabavi, ko je Camilla kramljala s Charlesom, Diana stopila k njej in rekla: "Vem, kaj imata s Charlesom."

Camilla naj bi želela pomiriti njeno jezo: "Imaš vse, kar si želela. Vsi moški na svetu so zaljubljeni vate, imaš krasna otroka. Kaj bi še rada?"

Diana ji je odgovorila: "Hočem svojega moža!"

Svoje nezvestobe pred Diano Charles ni skrival in leta 1994 jo je v nekem intervjuju tudi javno priznal. Na vprašanje, ali ji je bil v zakonu zvest, je odgovoril: "Da, vsekakor, dokler ni nepopravljivo razpadel." Dodal je, da sta zakon sicer poskušala rešiti. Diana pa je imela drugačno razlago za razpad: "V tem zakonu smo bili trije. Bila je precejšnja gneča."

Nekoč je celo prestregla njun zaupni telefonski pogovor. "Strlo mi je srce," je priznala. Leta 1996 sta se Charles in Diana tudi uradno ločila, leto pozneje pa je ona tragično preminila v prometni nesreči v Parizu.