Mineva 8 dolgih let, odkar je ta svet zapustil Toše Proeski!

Mineva 8 dolgih let, odkar je ta svet zapustil Toše Proeski! (foto: Hit records) Hit records
16. 10. 2015

Mineval osem let, odkar nas je zapustil veliki humanist in človek angelskega obraza Toše Proeski. Na dan obletnice njegove prezgodnje smrti veliko Toševih oboževalcev obuja spomin na neizbrisen pečat, ki ga je za časa svojega plodnega življenja pustil na vseh nas.

V Kruševo, njegov rojstni kraj, se te dni že zgrinjajo njegovi oboževalci iz regije, pa tudi praktično celega sveta. Na obletnico njegove smrti se bodo na njegovem zadnjem počivališču oboževalcem pridružili tudi maratonci, ki zdaj že tri tedne tečejo od Nove Gradiške do Kruševa, da bi se tako poklonili velikemu pevcu, po drugi strani pa bo v popoldanskih urah v Zagrebu odprta cerkev v Rokovem parku za vse tiste, ki se bodo želeli tudi tam pokloniti spominu na Toša.

Vsak od nas se na svoj način spominja pevca, čigar besede Ve sakam site (Vse vas imam rad) kažejo, kako velikega srca je bil ta skromni mladenič, ki je nadvse ljubil glasbo.

Toše Proeski je rad rekel: 'Ne želim, da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome' (Ne želim, da se mi priklanjate, želim le, da ste ponosni name), njegovi oboževalci pa na to odgovarjajo z Zauvijek tvoji (Za vedno tvoji).

Značke: Toše Proeski

Priporočamo