Miuccia Prada: Modna velikanka, ki je rada drugačna

Prada (foto: Story) Story
Vir: Story
1. 1. 2012

Miuccii Prada je uspelo zavladati modnemu svetu, a kljub velikanskemu uspehu se ji ni bilo težko umakniti iz posla in ob soprogu Patriziu vzgajati otroke.

Leto 1993 je bilo leto eksplozivne ekspanzije fenomena Prada.

Najprej se je rodila nova znamka Miu Miu, sledila je velika rast podjetja in danes je Prada družba s štirimi svetovnimi znamkami, Prada, Miu Miu, Church’s in Car Shoe, ki letno predela dva milijona kvadratnih metrov usnja in štiri milijone metrov tkanine v torbe, galanterijo, čevlje, oblačila in različne modne dodatke. Ni čudno, da je ugledna revija Time zakonski par Prada-Bertelli uvrstila na seznam stotih najvplivnejših parov na svetu. Morda se formula njunega uspeha skriva prav v Miuccijinem pojmovanju zakonske ljubezni. Ko gre za to, se ima namreč za svetnico:

"Več je lepih stvari kot grdih. Ne dolgočasim se in medsebojno se spoštujeva. Neprestano preizkušam svoja čustva, sprašujem se, ali je vse v redu. Je vse natančno tako, kot si želim, da je? Priznam, včasih ga sovražim in bi ga najraje ubila. Ko se pozno zvečer vrne domov, pa sem vedno vsaj malo zadovoljna zaradi tega."

Več o tem si preberite v prispevku Miuccia Prada - modna ikona.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story