Na dražbi predmetov glasbenih ikon četrt milijona evrov za jopič Michaela Jacksona

Na dražbi predmetov glasbenih ikon četrt milijona evrov za jopič Michaela Jacksona (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 11. 2018

Ikonična črna jakna preminulega kralja popa Michaela Jacksona, ki jo je zvezdnik nosil na svoji prvi samostojni turneji Bad, so na dražbi v ameriškem New Yorku v soboto prodali za 298.000 dolarjev oz. okoli 260.000 evrov. Kupec je zanjo odštel trikrat več od izklicne cene, poročajo tuje tiskovne agencije.

Jakno, ki jo na hrbtu krasi srebrn podpis kralja popa, je prodal poslovnež in filantrop Milton Verretiz iz ameriške zvezne države Teksas. Ta je poleg jakne na dražbo postavil še okoli sto predmetov iz svoje obsežne zbirke predmetov glasbenih legend.

Črna jakna velja za eno najbolj prepoznavnih kosov Jacksonove garderobe. Leta 2011 se je pod dražbenim kladivom znašla tudi črno-rdeča usnjena jakna, ki jo je zvezdnik nosil v glasbenem videospotu Thriller. Najvišji ponudnik je zanjo takrat odštel 1,8 milijona dolarjev.

Dražbena hiša Julien je v soboto na dražbo postavila tudi številne predmete drugih glasbenih ikon, med njimi električne kitare Boba Dylana, Paula McCartneyja in Erica Claptona.