Na hollywoodskem pločniku nova zvezda za kanadskega pevca

10. 11. 2018 | Vir: STA
Deli
Na hollywoodskem pločniku nova zvezda za kanadskega pevca (foto: profimedia)
profimedia

Kanadski zvezdnik Michael Buble bo dobil zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih. Na slovesnost 16. novembra sta kot govorca povabljena glasbeni producent in tekstopisec David Foster ter Priscilla Presley, nekdanja žena kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Bublejeva zvezda bo že 2650. na tem znamenitem hollywoodskem bulvarju. 

Odkritje zvezde po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sovpada z izidom glasbenikovega desetega albuma z naslovom Love.

Bubleju, ki je po svetu prodal več kot 75 milijonov izvodov albumov, je že v zgodnjem otroštvu svet swinga, soula in jazza s predvajanjem približal dedek, ki je imel obsežno zbirko plošč. Tako so glasbeniki, kot so Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Frank Sinatra in Tony Bennet, kmalu postali njegovi pevski idoli, ki jim je želel slediti.

Pozornost je pritegnil na lokalnem tekmovanju glasbenih talentov, kamor ga je prijavil dedek. Na tekmovanju je zmagal s swing klasiko, a je bil diskvalificiran, ker so organizatorji ugotovili, da je star šele 17 let. Leto dni pozneje ga je na enem od nastopov opazil Foster in tako je kmalu podpisal pogodbo z založbo 143 Records ter izdal prvi studijski album Michael Buble, ki je uspel v Kanadi in Veliki Britaniji.

Večji preboj mu je uspel leta 2005 z albumom It's Time, svetovno slavo pa mu je prinesel album Call Me Irresponsible, ki se je leta 2007 zavihtel na vrhove svetovnih lestvic in prejel grammyja.

Leta 2009 je sledil album Crazy Love, ki se je po treh dneh prodaje uvrstil na prvo mesto ameriške Billboardove lestvice in prav tako osvojil grammyja. Uspeh je požela tudi leta 2011 izdana praznična plošča Christmas. Poleg grammyja za album To Be Loved je nagrado dobil še za album s posnetki s koncerta v Madison Square Gardnu.

Buble je novembra 2014 nastopil tudi v ljubljanskih Stožicah.