Na poroko princa Harryja in Meghan Markle povabljenih 600 ljudi

Na poroko princa Harryja in Meghan Markle povabljenih 600 ljudi (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
23. 3. 2018

Na poroko britanskega princa Harryja in njegove zaročenke Meghan Markle, ki bo 19. maja, je britanska kraljeva družina povabila okoli 600 gostov, so sporočili iz Kensingtonske palače.

Teh 600 gostov se bo udeležilo poročnega obreda v kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu in sprejema pri kraljici Elizabeti II. v dvorani svetega Jurija, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Približno 200 gostov bo nato odšlo še na zasebni sprejem pri Harryjevem očetu, princu Charlesu.

Vabila v imenu princa Charlesa so natisnjena na bel papir s pozlačenim robom. Imena povabljencev pa so zapisana v kaligrafski pisavi. Kdo je sestavil seznam gostov, sicer ni znano.

Zaročenca sta že pred tem na poroko povabila tudi 2640 Britancev iz vse države, med katerimi bodo prostovoljci, šolarji in zaposleni pri kraljevi družini. Ti bodo v parku Windsorskega gradu pričakali prihod neveste in ženina v kapelo svetega Jurija. Ogledali si bodo tudi njun odhod v kočiji s konjsko vprego, s katero se bosta popeljala po mestu.

Ta teden so sicer iz Kensingtonske palače sporočili tudi, da sta si princ in ameriška igralka za glavno slaščičarko svoje poroke izbrala kalifornijsko kuharsko mojstrico Claire Ptak, ki deluje v Londonu. Ta bo paru pripravila spomladansko obarvano poročno torto, ki bo okrašena s svežim cvetjem.

Priporočamo