Naj vas kralj slaščic Buddy Valastro nauči, kaj je skrivnost uspeha

“Ko imate pošten odnos 
z ljudmi, vam bodo zaupali in se vrnili k vam. To je skrivnost uspeha.” (foto: Arhiv TLC) Arhiv TLC
Vir: Story
25. 9. 2015

Tisti, ki vas pred male zaslone že nekaj let vedno znova privabijo slastne domislice kralja slaščic Buddyja Valastra, se boste v teh dneh na divanu zleknili s posebnim veseljem. V začetku poletja je t. i. Cake Boss (kralj slaščic, op. a.) namreč napovedal novo sezono, na dogodku pa seveda nismo manjkali niti mi in s simpatičnim Američanom italijanskih korenin poklepetali o tem, kakšno je življenje v opravi zvezde svetovnega slaščičarstva.

Buddy pravzaprav ni tako daleč, kot bi morda mislili. Ko smo se z njim usedli v enem izmed imenitnejših beograjskih hotelov, nam je v pogovoru namreč razkril, da je mož njegove mame iz Hrvaške, natančneje z otoka Susak, vendar da sam naših južnih sosedov še nikdar ni obiskal. Kot pravi, so korenine zanj od nekdaj zelo pomembne, pa če govorimo tako o družini kot tudi o zametkih njegovega svetovnega slovesa, ki se je pred šestimi leti začel v prvi pekarni Carlo's Bakery, ki jo je njegova družina leta 1910 odprla v New Jerseyju.

"V pekarni sem začel delati pri enajstih. Prav v tistih letih sem naredil tudi svojo prvo torto, za mamin rojstni dan. Spomnim se, kako mi je oče pri šestnajstih pred nos porinil novice in vprašal, ali mislim, da bomo kdaj tudi mi v časopisu. Obljubil sem mu, da bodo tudi naše slaščice nekoč prepoznano ime, in zdaj, nekaj let za tem, je v tej trditvi več resnice, kot bi si kdaj upal zamišljati," je povedal in dodal, da pravega pomena družine ne slava ne denar ne bi smela potisniti na stranski tir.

"Pri nas je družina izredno pomembna. Pravzaprav je vedno na prvem mestu. Svet je nor, ampak čar je vedno v majhnih stvareh. Trudimo se, da čim večkrat večerjamo skupaj, da se pogovarjamo, brez televizije, telefona ali računalnika. Kljub delu sem še vedno brat, mož, oče, sin, stric, bratranec ... Še vedno imam rad, da sem tam za vsakega. Včasih se seveda zgodi, da me družina spravi ob živce, ampak nikoli ne smete pozabiti, da bodo v trenutkih, ko boste potrebovali pomoč, prav oni tam za vas," je povedal in dodal, da poskuša takšno mišljenje prenesti tudi na svoje tri otroke. "Zadnjič me je sin vprašal, ali bi lahko skupaj spekla torto za njegovo dekle. Všeč mi je bilo, kako je pri svojih letih poznal vse, kar ima rada. Kateri je njen najljubši okus, barva, vse. Lahko bi rekel, da mi je podoben. Imam še hčerko Sofio, ki je podobna moji sestri. Že zdaj je tako glasna kot ona," je v smehu pojasnil.

Sicer pa je Buddy Beograd obiskal v spremstvu svoje žene, kar pa je, kot pravi, prej navada kot izjema. "Toliko sem na poti, da navadno vedno s seboj vzamem kakšnega družinskega člana. Na primer, pretekli teden sem obiskal Južno Afriko in s seboj sem vzel sina. Všeč mi je, da jim lahko pokažem svet, da lahko vidijo, kako srečni smo zaradi vsega, kar imamo. Ali pa zadnjič, ko je v Braziliji majhna deklica pristopila do mene in mi povedala, da so jo moje serije navdahnile in da si želi početi le to, o čemer sanja. Všeč mi je, da gremo med ljudi." Sicer pa kljub številnim uspehom Buddy še vedno sanja o nekaterih še neuresničenih uspehih. Kot pravi, bi si v prihodnosti želel narediti torto za papeža in predsednika ZDA.

"Želim si nadaljevati tradicijo. Ker vidim, da ta počasi izginja, in predvidevam, da se enako dogaja tudi v vaši regiji. Nove generacije imajo rade kolače, 'fensi' pecivo. Ko sem govoril z otroki o neki stari torti, so me gledali, kot bi govoril o španskih vaseh. In kar je najpomembnejše, želim, da ohranijo in cenijo iskren odnos s strankami. Velikokrat, ko stranke pridejo v mojo slaščičarno in imajo omejeno količino denarja, jim svetujem, naj kupijo cenejšo torto, preostanek pa porabijo za kaj drugega. Ko imate pošten odnos z ljudmi, vam bodo zaupali in se vrnili k vam. To je skrivnost uspeha," nam je namignil Buddy, ki se nam bo od 16. septembra nasmihal v epizodah sedme sezone njegove priljubljene serije.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Arhiv TLC

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story38/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 38/2015

Story 38/2015, od 17. 09. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri