National Enquirer plačal nekdanjemu vratarju v Trumpovi stolpnici 30.000 dolarjev za vroč trač!

National Enquirer plačal nekdanjemu vratarju v Trumpovi stolpnici 30.000 dolarjev za vroč trač! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
12. 4. 2018

Ameriški opravljivi časnik National Enquirer je nekdanjemu vratarju Trumpove stolpnice pri ZN v New Yorku plačal 30.000 dolarjev za zgodbo o tem, da ima predsednik ZDA Donald Trump nezakonskega otroka z nekdanjo uslužbenko v njegovi stolpnici. Dino Sajudin je pred prodajo govoric opravil test z detektorjem laži.

O zgodbi poroča nihče drug kot tiskovna agencija AP, ki navaja, da je Sajudin pobral denar, osem mesecev preden je nekdanja Playboyeva zajčica Karen McDougal od tabloida za svojo zgodbo o razmerju z newyorškim milijarderjem prejela 150.000 dolarjev.

Vratar je dobil veliko manj, ker ni bil neposredni udeleženec ali priča Trumpovih vragolij, ampak je le prenašal naprej to, kar je slišal. Govorice so se National Enquirerju, kot kaže, zdele dovolj kredibilne za plačilo 30.000 dolarjev pred predsedniškimi volitvami 2016.

Sajudin je v zameno za denar podpisal ostro pogodbo o molku z grožnjo kazni v višini milijona dolarjev, če bo kaj črhnil o tem komu drugemu. National Enquirer je pozitiven do Trumpa in negativen do njegovih nasprotnikov. Sajudin naj bi dobil denar za molk pred volitvami zato, da National Enquirer zgodbo pokoplje.

Trump naj bi imel razmerje z mlado žensko, ki je delala v njegovi stolpnici pri Vzhodni reki na Manhattnu. Trump je to poslopje najprej želel poimenovati Stolp ZN, vendar je dobil rdečo luč od sosedov čez prvo avenijo in se je odločil za ime Trumpov svetovni stolp (Trump World Tower).

Ženska, ki naj bi imela razmerje in otroka s Trumpom, to sicer zanika in AP poroča, da je zgodbo označila za lažno. Sajudin je za AP pripravljen spregovoriti le, če mu plačajo. AP pa je uspel potrditi plačilo 30.000 dolarjev Sajudinu s strani American Media, ki je starševsko podjetje tabloida.

Trumpov osebni odvetnik Michael Cohen, katerega pisarno in hotelsko sobo so pred kratkim preiskali agenti FBI - domnevno v iskanju podrobnosti okrog plačil za molk osebam, ki lahko škodijo Trumpu - je za AP potrdil, da je o Sajudinovi zgodbi govoril z odgovornimi pri National Enquirerju, ni pa menda vedel nič o plačilu 30.000 dolarjev.

Cohen je pred volitvami leta 2016 plačal pornoigralki Stormy Daniels 130.000 dolarjev, česar ne skriva in celo trdi, da je denar plačal iz lastnega žepa. Cohen in Danielsova so trenutno zapleteni v medsebojne tožbe o pogodbi za molk o razmerju s Trumpom.

Kolobocija s plačili za molk je prišla na radar posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki preiskuje rusko vpletanje v ameriške volitve. Mueller je zadevo predal zveznemu tožilstvu New Yorka, ker ta ni neposredno povezava z Rusijo. Zvezno tožilstvo New Yorka je prevzelo preiskavo morebitnega kršenja volilne zakonodaje in je poslalo agente nad Cohena. Trump je preiskavo na podlagi sodnega naloga označil za vlom in lov na čarovnice.