Neda Ukraden je bila v prejšnjem življenju Slovenka

Neda Ukraden je bila v prejšnjem življenju Slovenka (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
16. 7. 2016

Diva balkanske glasbe Neda Ukraden je pred kratkim izdala nov album z naslovom Terapija, med pesmimi pa se najde tudi nova oda Sloveniji.

Neda je z albumom zelo zadovoljna. Je plod štiriletnega dela, na njem pa je 19 pesmi, ki so v vsem tem času nastale.

"Moji oboževalci so zelo različni, zato sem morala razmišljati o vseh generacijah. Teme pesmi in ritmi so zato zelo raznovrstni, našli boste tako hitre melodije kot balade za dušo. Ta album niti približno ni dolgočasen, saj vsebuje vse mogoče zvoke," je povedala pevka, ki ne mara albumov, na katerih prva pesem zveni enako kot zadnja. Na albumu Terapija je tudi pesem z naslovom Maribor, napisal jo je Beograjčan Vladimir Đurić, izredno poznano ime v svetu glasbe na Balkanu.

"Nekoč me je slišal govoriti, da sem zelo rada v Sloveniji, kjer imam veliko oboževalcev. Zato mi je predlagal, da zapojem njegovo pesem, saj je menil, da jo bom najbolje odpela," razlaga Neda in nadaljuje: "Povedal mi je, da pesem govori o državi, kamor najraje odidem in kjer najraje pojem. Takoj sem vedela, da gre za Slovenijo!" Že res, da se pesem imenuje Maribor, vendar bi se lahko imenovala tudi Ljubljana. Je vesela, duhovita in šaljiva, namenjena veseli družbi in zabavnemu poletnemu vzdušju. Pesem govori o Nedi, ki v nasprotju s Slovenci, ki grejo na jug na oddih, pride v Slovenijo, da se odpočije.

"Dežela je namreč prečudovita. To ni samo planina, po kateri Kekec podnevi hodi, zapojem v pesmi," v smehu razlaga priljubljena pevka. Slovenci smo po njenem mnenju zelo veseli in nasmejani brez razloga. "Nihče me ne bo prepričal, da niste odprti, saj so moji najzabavnejši koncerti v Sloveniji. Zdaj snemamo spot za pesem Maribor, ki bo prava reklama za Slovenijo in Slovence. Mislim, da nimate boljšega ambasadorja od mene," v smehu pove Neda, ki v šali pravi, da bi morala turistična zveza dobro financirati njen projekt.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri