Neda Ukraden je že dolgo samska in srečna

Neda Ukraden je že dolgo samska in srečna (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
26. 3. 2015

Nedo Ukraden, kraljico Balkana, so poslušale že naše babice, saj je na sceni že kar 40 let. A pevka je priljubljena tudi med mladimi in še vedno polni diskoteke ter dvorane. Pred kratkim pa je navduševala tudi slovensko občinstvo, in sicer na koncertu na Gospodarskem razstavišču.

Štiriinšestdesetletna pevka, ki bi ne glede na leta še lahko nosila kakšen lepotni naziv, nam je zaupala, da obožuje Slovence, a tudi oni obožujejo njo, saj ima pri nas več kot 30 nastopov na leto. V pogovoru nam je zaupala veliko stvari o moških, hčerki, vnukih in mnenje o lepotnih operacijah.

Story: Imeli ste že več kot tisoč koncertov, se vam je kateri posebej vtisnil v spomin?

To je zelo težko vprašanje, saj rada nastopam na vsakem koncertu z dobro publiko. Ta daje posebno energijo in naredi vsak koncert nepozaben.

Story: Kje črpate energijo za nastope?

Mislim, da sem od staršev podedovala energičnost. Zagotovo pa k temu pripomoreta tudi južnjaški, dalmatinski temperament in seveda publika, ki doda poseben impulz.

Story: Videti ste fantastično, v čem je skrivnost vašega videza?

Veliko so pripomogli dobri geni. Veliko pozornosti pa prav tako posvečam zdravi prehrani in vadbi. Skrbim za nego obraza in celotnega telesa ter za psihološko stabilnost, saj je pomembno, da ostanemo pozitivni in aktivni.

Story: Imate morda kakšen jutranji ali dnevni lepotni ritual?

Čeprav nimam urejenega življenja, saj delam do poznih nočnih ur in sem zelo veliko na poti, imam nekaj pravil, ki se jih vedno držim. Preden grem v posteljo, si vedno zelo dobro očistim obraz in telo, da odstranim ličila. Zjutraj najprej popijem kozarec mlačne vode, polovico grenivke in skodelico brezkofeinske kave. Največkrat posegam po kuhani hrani, ribah, sveži zelenjavi in sadju.

Story: Kakšno je vaše mnenje o lepotnih operacijah?

Estetske operacije so izhod v skrajni sili, ko smo uporabili že vse druge možnosti. Tudi po operaciji boste morali skrbeti za prehrano, fizično aktivnost in nego telesa. Predvsem pa morate skrbeti za svoje zdravje.

Story: Ali ste zaradi kariere žrtvovali zasebno življenje?

Res je, moje zasebno življenje je zelo trpelo zaradi mojega dela in kariere, kljub temu pa sem verjela, da bom deležna razumevanja in podpore. Ženskam, ki se ukvarjajo s tem delom, je veliko težje kot moškim, saj morajo biti mame, soproge ter vedno nasmejane in lepe za oboževalce.

Story: Ste bili kdaj v zvezi z ljubosumnim moškim?

Največkrat so moški ljubosumni na ženske, ki so del estrade, in potem življenje postane pekel. Ravno zato sem že dolgo samska in srečna. Nihče mi ne greni življenja z neumnimi ljubosumnimi vprašanji, kje sem, s kom sem in kdaj pridem.

Story: Ste trenutno zaljubljeni?

Sem, v življenje. Naučila sem se, da obstaja več vrst ljubezni, ne samo ljubezen do moškega.

Story: Kakšen je idealen moški?

Idealen moški mora biti moj ‘bridge over troubled water’. Torej prijatelj, podpora, mora biti pameten, pogumen, poln energije in med nama mora biti kemija.

Story: Kakšen je vajin odnos s hčerko?

Moja hčerka Jelena je moj največji uspeh in ponos. Kot materi samohranilki mi jo je uspelo vzgojiti v zdravo, pametno, skromno in šolano osebo. Poleg tega je rodila še tri prekrasne otroke, ki mi prinašajo neizmerno veselje. Imava prekrasen odnos, ki temelji na iskrenosti in zaupanju.

Story: Ste kdaj razmišljali, da bi pri vzgoji kaj spremenili?

Ničesar ne bi spremenila, saj menim, da je ona zame kot starša nagrada. Nagrada za ves trud in vse skrbi, ki sem jih sama in s pomočjo svojih staršev imela.

Story: Kakšen bi bil vaš nasvet za dobre medsebojne odnose?

Najpomembnejše je, da ste do otrok iskreni, hkrati pa morate biti dober zgled. Če nekaj govorite, delate pa drugo, ne pričakujte uspeha. Otroci hitro ugotovijo, kdaj jim lažete.

Story: Imate tudi tri vnuke. Kako najraje preživljate čas z njimi?

Vnuki so moje največje veselje, zato ves prosti čas preživim z njimi. Deklici ste zelo radovedni, radi se oblačita in lepotičita, kot babica. Medtem ko vnuka, ki je že shodil, najbolj zanimajo daljinski upravljavci, telefoni in različni kabli. Rad se igra tudi z žogo.

Story: Na koncertu v Ljubljani ste predstavili novo pesem, nam lahko poveste malo več o njej?

Moj najnovejši hit se imenuje Subota, avtorji skladbe so enaki kot pri pesmi Dobro došli šampioni. Pesem ima dober ritem, moderno produkcijo in zdi se mi, da jo je publika v Ljubljani in na Ptuju, kjer sem jo zapela, zelo dobro sprejela. Video za pesem so naredili v IDJ Videos, saj so moderni in trenutno zelo zaželeni.

Story: Se radi vračate v Slovenijo? Kaj vas tukaj najbolj navdušuje?

Od vseh držav nekdanje Jugoslavije se najbolje počutim v Sloveniji. Rada imam ljudi, lepo naravo in hrano. Rada nastopam pred slovensko publiko, saj znate uživati, znate se veseliti in razbili ste vse stereotipe o tem, da naj bi bili Slovenci hladni.

Story: Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

V prihodnosti si želim uživati na svojih koncertih, z novimi pesmimi in seveda tudi s starimi hiti. Zasebno pa želim čim več časa preživeti z vnuki in družino, ob tem pa tudi, da se imam lepo na potovanjih.

Story: Kdaj načrtujete naslednji obisk v Sloveniji?

Naslednji koncert v Sloveniji bom imela 21. marca v Kopru.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2015

Story 11/2015, od 12. 03. 2015