Nekdanja tekmovalka Vajenca Summer Zervos toži Trumpa!

Nekdanja tekmovalka Vajenca Summer Zervos toži Trumpa! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 1. 2017

Nekdanja tekmovalka resničnostnega šova Vajenec Summer Zervos je vložila tožbo proti novoizvoljenemu predsedniku Donaldu Trumpu zaradi obrekovanja. Pred tem ga je obtoževala spolnega nadlegovanja, vendar ni vložila tožbe. Trump naj bi skušal poljubiti in grabiti brez njenega dovoljenja.

Trump, ki je do nedavnega vodil resničnostni šov Vajenec, naj bi lagal, ko je odgovarjal na domneve, da je poskusil poljubiti in otipavati Zervosovo brez njenega dovoljenja. Trump je z lažnimi izjavami poniževal in opravljal Zervosovo, piše po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v obtožnici.

Med kampanjo so Trumpa ženske večkrat obtožile različnih spolnih prekrškov, ki pa je vse po vrsti zanikal in obljubil, da bo tožil ženske za obtožbami.

Zastopnica Zervosove Gloria Allerd je dejala, da si je Zervosova premislila, ko je sprva dejala, da ne bo pravno ukrepala proti Trumpu, če je ta ne toži. Premislila si je, ker se, kot je dejala, novoizvoljeni predsednik ni pokesal za svoja domnevna dejanja in je še naprej lagal, da bi prekril dejstva.

Kot še piše v tožbi, naj bi Trump lagal, ko je govoril o spolnem prekršku, in se norčeval iz nje. Po njegovem je Zervosova pripravila potegavščino in si izmislila lažno zgodbo, da bi dobila pozornost. V teh dejanjih je Trump izrabil svojo državno in mednarodno prisotnost, da si je izmislil nova dejstva in verbalno napadel Zervosovo in druge ženske, ki so ga obtoževale spolnih prekrškov.

Zervosova zahteva, da Trump svoje izjave vzame nazaj ali se ji opraviči. Zahteva pa tudi odškodnino in globo v višini, ki bi bila določena na sojenju.

V izjavi za medije je Zervosova dejala, da bo umaknila tožbo, če bo Trump vzel nazaj svoje lažne izjave in priznal, da je govorila resnico.

Ni edina, ki jo je otipaval!

Zervosova je lani razkrila, da se ji je Trump nepričakovano spolno približal, ko sta se srečala v hotelu Beverly Hills v Los Angelesu leta 2007, kjer naj bi se pogovorila o možnostih za kariero. Trump naj bi se ji približal in se dotaknil njenih prsih, vendar ga je odrinila.

Poleg Zervosove je podobne obtožbe navedlo še več drugih žensk, ko je lani oktobra na dan prišel posnetek iz leta 2005, v katerem se Trump hvali, kako grabi ženske. Trump pa je dejal, da je šlo v posnetku le za klepet med moškima in zanikal vse domneve spolnega nasilja.

Priporočamo