Nekdanjemu zvezdniku Manchester Uniteda prepovedali vstop v ZDA

Nekdanjemu zvezdniku Manchester Uniteda prepovedali vstop v ZDA (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 2. 2017

Nekdanji zvezdnik angleškega nogometnega velikana Manchester United Dwight Yorke je na lastni koži "občutil" izvršni ukaz ameriškega predsednika Donalda Trumpa, s katerim je državljanom sedmih držav prepovedal vstop v ZDA.

Yorke, sicer državljan Trinidada in Tobaga, v ZDA ni smel, ker je leta 2015 igral na dobrodelni tekmi v Iranu.

Nekdanji odlični napadalec Manchester Uniteda, s katerim je 45-letnik osvojil tri naslove državnega prvaka, ligo prvakov in pokal FA, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni smel v ZDA, ker je leta 2015 igral na dobrodelni tekmi v prestolnici Irana Teheranu. V ZDA je potoval iz Dohe, kjer je bil službeno, iz Miamija pa je želel poleteti domov.

"Nisem mogel verjeti, kaj se mi je zgodilo. Sploh ne štejem več, kolikokrat sem že bil v Ameriki. Rad imam to državo, toda tokrat sem se počutil kot kriminalec. V Dohi sem kupil karto, bil tik pred tem, da se vkrcam na letalo in ustavili so me letališki uradniki. Vprašal sem se, kaj se dogaja. Povedali so mi, da imam težave z vizo in ob mojem imenu rdečo zastavico, saj imam v potnem listu žig, da sem bil v Iranu. Tam sem igral na tekmi legend in nisem ostal niti čez noč. Skušal sem jim razložiti, da ne živim niti v Katarju in se želim vrniti domov na Karibe," je za britanski časopis The Sun povedal Yorke.

Ambasador Manchester Uniteda ter svoje države je v Dohi ostal pet ur, da je kupil letalsko vozovnico do angleškega letališča Gatwick, od tam pa je odletel na Trinidad in Tobago.

Priporočamo