Neuničljivi člani skupine Rolling Stones kljub letom ne razmišljajo o upokojitvi

Neuničljivi člani skupine Rolling Stones kljub letom ne razmišljajo o upokojitvi (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
24. 11. 2018

Legendarna zasedba The Rolling Stones je napovedala, da bo s turnejo No Filter (Brez filtra) gostovala tudi po ZDA. Na svoji spletni strani so Stonesi za leto 2019 objavili 13 koncertnih datumov po ameriških stadionih. Turnejo bodo začeli 20. aprila v Miamiju, sklenili pa 21. junija v Chicagu. Vstopnice bodo naprodaj od 30. novembra.

Frontman skupine Mick Jagger je dejal, da je nastopati po ameriških stadionih vselej vznemirljivo, saj se na teh koncertih vzpostavi neverjetna energija. Kitarist Keith Richards pa je dodal, da v ZDA vselej rad nastopa zaradi izjemnega občinstva.

Napovedana turneja bo njihova prva v ZDA od leta 2015, ko so tam gostovali z Zip Code Tour. Njihovi ameriški oboževalci so jim sicer lahko prisluhnili na festivalu Desert Trip ter na dveh arenskih nastopih v Las Vegasu, izvedli so tudi dva zasebna koncerta. V minulih dveh letih so Stonesi koncertirali zgolj po Evropi in izvedli le po 14 nastopov letno, piše spletni portal revije Rolling Stone.

Skupina The Rolling Stones, ki jo je leta 1962 ustanovil nekdanji kitarist Brian Jones, se je v zgodovino rocka zapisala kot ena komercialno najbolj uspešnih in najdlje delujočih zasedb. Izdala je več kot dva ducata studijskih albumov ter številne kompilacije in plošče z nastopov v živo. Poleg Jaggerja in Richardsa zasedbo sestavljata še kitarist Ronnie Wood (na fotografiji) in bobnar Charlie Watts.

Watts bo še pred zaključkom ameriške turneje praznoval 78 rojstni dan, Jagger in Richards pa sta dve leti mlajša. Kljub letom pa Jagger pravi, da se nima namena ustaviti, raje razmišlja o tem, kdaj bo naslednja turneja.

Nazadnje je skupina leta 2016 izdala album bluesovskih priredb Blue and Lonesome. Kljub govoricam, da delajo na novih skladbah, Stonesi zaenkrat ne napovedujejo izida novega studijskega albuma, še navaja revija Rolling Stone.