Nick Cave žaluje za svojim 15-letnim sinom

Ko je leta 1997 v nekem londonskem muzeju prvič zagledal britanski model Susie Bick, s katero se je poročil dve leti pozneje, 
se mu je zdelo tako lepa, da je ostal brez sape. (foto: Profimedia, Getty Images) Profimedia, Getty Images
18. 7. 2015

Nick Cave, ki po mnenju kritikov velja za enega izmed najpomembnejših rokovskih avtorjev v zgodovini glasbe, poleg tega pa je še pisec, igralec in pridigar anglikanske cerkve, je bil pred dnevi soočen z grozljivo osebno tragedijo. Njegov sin, 15-letni Arthur, je omahnil s pečine 18 metrov globoko. Čeprav so ga s helikopterjem urgentno odpeljali v bolnišnico, je tam izgubil svojo bitko za življenje.

Arthur, ki se je rodil v zakonu Nicka Cava in bivše manekenke Susie Bick in ima brata dvojčka Earla, je malo pred nesrečo posnel tudi tale selfie ...

Ko je spoznal Susie, si je povsem uredil življenje!

Do trenutka, ko je Nick Cave spoznal britanski model Susie Bick, lepotico črnih las in zelenih oči, ki je bila znana tudi kot nekdanja muza slovite modne oblikovalke Vivienne Westwood, je imel za seboj že nekaj ljubezenskih zvez, obilico težav z drogami in popoln življenjski kaos. Prav Susie mu je končno pomagala, da je svoje življenje spravil v red, čeprav Nick o tem pravi: "Želim si, da bi lahko rekel, da me je Susie ustavila, a prava resnica je, da ti nihče ne more pomagati, če si nočeš pomagati sam."

Ko je v nekem londonskem muzeju prvič zagledal Susie, mu je vzela dih: "Zaljubil sem se na prvi pogled. Pomislil sem, da je najlepša ženska, ki sem jo kdaj videl. In tako je še danes. Ona je zame v vsakem trenutku videti sijajno. Z njo se mi je zgodilo nekaj prečudovitega in drugačnega. Našel sem pravo osebo, nekoga, ki je resnično rad z mano. Susie misli, da sem sijajen, in me ima rada takšnega, kakršen sem." Susie pa o svojem slavnem srčnem izbrancu pravi: "Preprosto se mu ne moreš upreti. Je najtoplejša oseba, kar jo poznam, in ima veliko srce. Povsem drugačen je od Nicka, kot ga doživljajo drugi ljudje. Poleg tega je najboljši oče na svetu."

Zaljubljenca sta se poleti 1999 poročila, leto dni pozneje pa sta ju razveselila dvojčka, Arthur in Earl, ki sta se podala po očetovih stopinjah. Arthur je igral bobne, Earl pa oboževal kitaro. Ko je spoznal svojo 'prvo ljubezen', kot pravi svoji sedanji soprogi, si je Nick povsem uredil življenje. Zdaj ne jemlje več mamil, opustil je tudi kajenje in pitje alkohola. Celo glasbo ustvarja, kot bi delal v tovarni - vsak dan, razen nedelje, od 9. do 17. ure, potem pa nadaljuje druženje s svojimi najdražjimi, ob katerih bi bilo - kot poudarja - nemogoče delati.

Več o življenju Nicka Cavea na Cosmopolitan.si