Nina Gerič ima novo psičko

7. 12. 2014

Plesna pedagoginja in plesalka Nina Gerič obožuje živali. In vsi, ki jo obiščejo v njenem Plesnem parku v Mariboru, poznajo tudi njeno psičko Mary Poppins.

Nina je po potovanju po Ameriki, kjer je plesala v šovu Burn the Floor, prišla v Slovenijo in doživela precej žalostno zgodbo. "Enajst let sem imela doma maltežanko Ajo, ki je umrla tri dni za tem, ko sem se po petih mesecih vrnila s Floride. Aja je zbolela za rakom, ko sem bila na oni strani luže, a me je počakala, da sva se poslovili," pove Nina.

"Žalost je bila nepopisna, dokler k hiši ni prišla Mary Poppins. Seveda Aje ne bom nikoli pozabila, ampak Popi (kot kličemo Mary Poppins) ne dopušča niti trenutka žalosti. Izredno živahna, razigrana, navihana zdaj že štirimesečna jorkširska terierka je prišla k nam iz hrvaškega Siska. Oglas sem našla na spletu in navezala stik z lastnikom. Ta mi je poslal fotografije njene mamice in mladičkov, čeprav sem razmišljala, da bi mogoče z nakupom naslednjega psa še počakala. Znova me namreč čaka pot v Ameriko, saj se bom pridružila šovu Burn the Floor in spet me nekaj časa ne bo doma. Ampak odločitev je padla v trenutku in kupili smo celo dva, ne samo enega kužka. Mary Poppins in Greto, ki jo ima moja sestra Ana," pove Nina.

Mali levček

Vsi, ki imajo jorkširske terierčke, vedo, da so to izjemno družinski psi. Čeprav so majhni, je njihov pogum velik. "Tudi naša mala Popi je pravi lev. (smeh) Zgristi poskuša vse, kar ji pride pred gobček, in njene igrače so vsepovsod. Hojo po stanovanju pri nas spremljajo zvoki, ki jih spuščajo cvileče igrače, ker se jim ne moremo izogniti in jih nehote pohodimo. Je pa tudi malo dame v njej, kar se vidi v tem, da je njena priljubljena igrača moja kozmetika, ki jo pridno raznaša po stanovanju.

In seveda nekaj ličil nanese nase, nekaj jih pa poje. (smeh) Rada gre tudi na sprehod s svojo sestrico Greto, pa čeprav se na sprehodu ves čas lovita, zaletavata, pretepata in grizeta druga drugo. Vmes pa imata čas recimo opaziti listje z dreves, ki jima je zelo všeč zaradi šelestenja. Ker smo prav vsi člani naše družine veliki ljubitelji živali, Popi in Greti pri mojih starših delata družbo še najdenčka Jakec in Gustav."

Značke: Nina Gerič