O grožnjah, plačanem molku in o tem, kako je leta 2006 Stormy Daniels našeškala Trumpa!

O grožnjah, plačanem molku in o tem, kako je leta 2006 Stormy Daniels našeškala Trumpa! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 3. 2018

Pornografska zvezdnica Stormy Daniels, ki trdi, da je imela leta 2006 spolne odnose s sedanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, je v intervjuju za televizijo CBS dejala, da so ji leta 2011 grozili, ko je zgodbo prodala reviji za 15.000 dolarjev.

Trump ji ni nikoli osebno grozil, vendar pa je Danielsova povedala, da je k njej na parkirišču, ko je na poti do telovadnice dajala otroški sedež s hčerko v avtomobil, pristopil moški in ji dejal, naj pozabi na zgodbo s Trumpom. Moški naj bi ji še dejal, da ima lepo hčer in da bi bilo škoda, da se kaj zgodi njeni mami.

Danielsova je Andersonu Cooperju, ki je bolj znan kot voditelj televizije CNN, v pogovoru, objavljenem v nedeljo, povedala, da je bila zelo prestrašena in da so se ji celo zatresle roke. V intervjuju je opisala tudi srečanje s Trumpom, med katerim sta imela spolne odnose kmalu po tistem, ko je Melania Trump rodila Barrona.

Trumpov povešen nos in spuščene hlače

Trump naj bi v hotelski sobi govoril le o sebi. Danielsovo naj bi vprašal, ali je videla njegovo fotografijo na naslovnici revije, ona pa ga je vprašala, ali to ponavadi deluje pri ženskah in Trumpu bi naj potem malce padel nos.

Nato naj bi mu rekla, da bi moral nekdo vzeti revijo in ga z njo našeškati. To je potem storila in mu ukazala, naj spusti hlače. Po šeškanju naj bi se spremenil in je prenehal s samohvalo. "Joj. Ti. Ti si nekaj posebnega. Spominjaš me na mojo hčer. Si pametna, lepa in ženska, ki jo je potrebno upoštevati," naj bi Trump povedal Danielsovi, pri čemer naj bi očitno mislil na Ivanko Trump.

Potem naj bi se spravila k delu in mu je dovolila spolni odnos brez kondoma, čeprav ni bila ne vem kako navdušena nad Trumpom, ki je 30 let starejši od nje. "Nisem rekla ne. Nisem žrtev," je priznala.

Obljube o tem, da jo bo spravil na Vajenca

Kasneje sta ostala v stiku, ker ji je Trump obljubil, da jo bo spravil v svojo oddajo televizije NBC Vajenec. Danielsova je priznala, da je imela spolne odnose z njim, ker je želela priti v oddajo in je na to gledala kot na poslovno transakcijo.

O razmerju je javno spregovorila menda zato, ker želi, da pridejo dejstva v javnost. Ni ji všeč, da jo imajo za lažnivko. "On ve, da govorim resnico," je dejala.

Plačilo za molk

Danielsova je bila pred objavo svoje zgodbe oktobra 2016, torej tik pred predsedniškimi volitvami, ko se je Trump pomeril z demokratko Hillary Clinton. Trumpov odvetnik ji je potem plačal 130.000 dolarjev, da je ostala tiho.

Podpisala je pogodbo, s katero se je zavezala k molku. Menda zato, ker je šlo za lahek zaslužek in ker ji ni bilo potrebno skrbeti, kako bo hčeri razložila, kaj je storila.

Wall Street Journal je januarja letos objavil zgodbo o njunem razmerju, ki ga je sicer že podrobno opisala leta 2011 v pogovoru za revijo InTouch. Takrat naj bi ji tudi grozil neznani moški.

Trump ničesar ne komentira

Bela hiša razmerje zanika, Trump je tiho in ne pove nič, njegov odvetnik Michael Cohen pa Danielsovi grozi s tožbo za najmanj 20 milijonov dolarjev, ker je prekršila določila pogodbe o molku, ki jo je podpisal v njegovem imenu.

Povsem jasno je torej, da ne gre le za dim, ampak tudi ogenj, ampak Trumpovih volivcev to ne zanima, saj niso volili zanj, ker je angel. Trumpovi nasprotniki pa imajo že prav tako zabetonirano mnenje o njem.

Problem bi lahko s pravnega vidika nastal le, če plačilo za molk predstavlja kršitev ameriške zakonodaje o donacijah za volilno kampanjo. To bodo morala odločiti ameriška sodišča.

Foto in video dokazi

Trenutno pogodba o molku še vedno velja in Danielsova jo krši, česar se mora zavedati tudi njen odvetnik Michael Avenatti. Če pa jo krši, to potem hkrati pomeni, da zgodba o razmerju ni izmišljena.

Avenatti skuša pritisk na svojo stranko odstraniti z namigi, da obstajajo fotografije ali celo videoposnetki, ki dokazujejo razmerje, saj je pred kratkim objavil fotografijo zgoščenke in pripisal, da fotografija velja kot 1000 besed.

To pomeni, da skuša Trumpa prepričati, naj odneha s pritiskom, preden pride v javnost še kaj bolj zgovornega, kot so izjave Danielsove.

Tudi Stormy ima svojo računico

Njen motiv za to, kar govori, naj bi bil želja po objavi resnične zgodbe, vendar je to Amerika, kjer je denar sveta vladar. Danielsova se zaveda, da lahko s to zgodbo zasluži veliko več, kot pa 130.000 dolarjev, kolikor ji je plačal Cohen. Menda iz lastnega žepa, ne da bi za to vedel Trump.

To pa je podobno kredibilno kot njena trditev, da ji gre le za resnico. Od januarja naprej namreč služi denar s turnejo po striptiz klubih, ki nosi naslov "Naredimo Ameriko spet pohotno". Trumpovo predvolilno geslo, pri katerem vztraja, je: "Naredimo Ameriko spet veliko".

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri