Ob 30-letnici prvega nastopa Čuki dvakrat razprodani

Ob 30-letnici prvega nastopa Čuki dvakrat razprodani (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 11. 2018

Mineva 30 let, odkar se je iz majhne vaške gostilne pri Vrhniki razširila zgodba o Čukih. Od prvega nastopa so postali ena najbolj uspešnih slovenskih glasbenih zasedb, ki je v nanizala številne uspešnice in osvojila različne generacije poslušalcev. Na današnji dan prvega nastopa bodo dvakrat nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Kot je po besedah organizatorjev povedal vodja skupine Jože Potrebuješ, bi si lahko izbrali kakšno večjo dvorano, a so se vseeno odločili, da jubilejni koncert pripravijo v Cankarjevem domu. Posnela ga bo nacionalna televizija in ga predvidoma predvajala v začetku januarja. Na odru se jim bodo pridružili gosti, ki zaenkrat ostajajo skrivnost.

Zasedba je nastala leta 1989, ustanovila sta jo Jože Potrebuješ in Marko Vozelj. Zadnjega, v vlogi pevca, ki je izbral samostojno pot, je nasledil Jernej Tozon, v njej pa sta še Matjaž Končan in Miha Novak. Doslej so izdali 20 kaset in plošč, najbolj znani pa so po skladbah, kot so Krokodilčki, Ta vlak, Poletna, Zanzibar, Kavbojci in Indijanci, Vsepovsod ljubezen in druge.

Nedavno so objavili novo pesem Če se od spominov da živet, za katero so posneli tudi videospot.

Koncert ob 20. uri je razprodan, prav tako dodatni koncert ob 15. uri, so sporočili organizatorji. 

Priporočamo