Oboževalka Hansa Sigla se seli v avstrijske gore

29. 3. 2017 | Vir: Lady
Deli
Oboževalka Hansa Sigla se seli v avstrijske gore (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Prejšnji teden je tudi naše uredništvo prisostvovalo obisku Hansa Sigla v Sloveniji in s sabo na srečanje smo vzeli tudi njegovo nadobudno oboževalko. A Hermina ni običajna 60-letnica, kar lahko potrdimo zaradi njene pogumne odločitve, ki ji bo spremenila življenje, pa tudi zaradi njenega sodelovanja v vse bolj priljubljenem televizijskem šovu Ljubezen po domače.

Naša zgodba s Hermino se je v resnici začela s pismom, s katerim se je prijavila na nagradno igro in se prebila v prvo vrsto dogodka 'Meet and Greet' s Hansom Siglom prejšnji teden. A pismo je bilo zanimivo, ne le 'prijavnica'.

"Moje ime je Hermina Pirc, stara sem 60 let in živim v Slovenski Bistrici. Že 15 let sem srečno ločena, kot pravijo, in živim sama. Otroci so preskrbljeni in imajo svoje družine in svoje življenje. Hvala bogu s tem nimam problemov. Lansko leto sem se upokojila in prišel je moj čas in leta, ki jih lahko preživim tako, kot si jih bom uresničila," se je glasil prvi odstavek njenega pisma, v katerem nam je razkrila svojo življenjsko željo.

"Lansko leto sem si ogledala vse dele nadaljevanke Gorski zdravnik, bila tudi na izletu in si ogledala vse kraje, kjer je bila nadaljevanka posneta. Takrat sem lepote Wilder Kaiserja doživela v živo in v meni je začela dozorevati misel, zakaj ne bi teh deset ali petnajst let preživela v tej lepi naravi. Odločila sem se, da tu prodam stanovanje in si v tej pokrajini kupim nekaj malega za živeti," je svoje načrte razkrila Hermina in dodala, da se tja prvič odpravlja že maja, ko bo poskrbela tudi za vse drobnarije. In čeprav ji nemščina ne gre ravno od rok, za njeno komunikativnost ni treba skrbeti. Simpatična rdečelaska si je že ob prihodu za Hansa oblikovala nekaj vprašanj, med drugim tudi to, kako bo nedavna odločitev igralke Ronje Focher, ki jo v seriji spremljamo v vlogi Lili in se je pred kratkim slekla za slavno revijo Playboy, vplivala na snemanje serije.

"Točno takšen, kot v seriji"

Hermina je imela do Hansa izredno visoka pričakovanja, spoznanje v živo pa jih je kljub temu izpolnilo.

"O igralcu Hansu Siglu imam same super pohvale. Je igralec, ki se zna približati svojim oboževalcem na preprost način, brez zvezdniškega sijaja, kar ga dela velikega. Redno ga spremljam tudi na Facebooku in uživam v njegovih komentarjih, ker je resnično preprost človek," je namreč povedala rdečelaska, ki je z Gorskim zdravnikom srečala že v preteklosti.

"To nadaljevanko sem gledala že pred leti, ko so na Pop TV predvajali eno ali dve sezoni. Takrat sem si v službo nosila tablico, da sem jo lahko spremljala. V službi so me vsi hecali, ampak mene je poleg čudovite narave pritegnila še globina nadaljevanke, ki ima poudarke na družinskih vrednotah, povezanosti družine in drugih problemih malega človeka," je še povedala.


► Hans, se vam je v Nemčiji zgodilo kdaj kaj takšnega kot danes tukaj, v Šiški?

V resnici ne. Še nikoli se zaradi mene ni zbralo toliko ljudi. Dvakrat na leto sicer organiziramo dneve, ko nas oboževalci lahko spoznajo, ampak je takrat število omejeno na tisoč. Morda bi tudi tja prišlo več ljudi, če ne bi bilo omejitve.

► Pa ste čutili ljubezen?

Sem. Ko sem stopil na oder, mi je srce močno razbijalo, ko se je začela glasba, pa sem se sprostil.

► Ljudje si predstavljamo, da ste takšni kot na televiziji. So tudi odnosi med vami, igralci potem takšni? Pristni?

Zanimivo je, da po snemanjih včasih z Ronjo, Haikom in Moniko skupaj pojemo kosilo ali večerjo in da zasedemo točno takšne vloge, kot jih imamo v seriji. Ronja nam na primer pove, kaj se ji dogaja, pove nam kaj o fantih ... mi pa vsi odreagiramo tako kot v seriji. Jaz sem malce bolj sproščen, Haiko je malce bolj strog, Monika pa je zelo materinska.

► Pa na snemanjih skupaj živite v eni hiši?

Da.

► Resno?

Ne, si pa včasih želimo, da bi. V resnici nismo vsi vedno na snemanju. Sam sem na snemanju na primer pet dni na teden, vso sezono od junija do decembra. Natalie O'Hara (vloga krčmarice Susanne) je na primer na snemanju približno teden dni na sezono.

► Zanimivo. Pa se kdaj tudi sicer družite, ko ni snemalnih dni?

Bolj malo, zato pa toliko bolj izkoristimo dni, ko smo resnično lahko skupaj.

► Kakšni pa so vaši načrti za prihodnje mesece?

Z družino bomo skupaj užili prihajajoče velikonočne praznike, potem pa se počasi že začnejo priprave za snemanje nove, 11. sezone v juniju.


"Tudi ko se kamere ugasnejo, občutek ostane"

Čeprav se je druženje z oboževalci končalo v popoldanskih urah, smo se s priznanim igralcem v večernih urah odpravili na večerjo in ga povprašali tudi o tem, ali se mu je kaj podobnega, kot si želi gospa Hermina, že zgodilo v preteklosti, a smo že po odzivu sklepali, da ne. V resnici so bile vse stvari, ki smo jih mu povedali – vse od vodenih ogledov minulo poletje, ko je na stotine avtobusov obiskalo vasico Ellmau, do ljudi, ki so ga pozdravili prejšnji teden v Šiški – pravo presenečenje. 

Kaja Milanič