Oliver in Gibonni: Skupaj do diamantne naklade

Vir: Lady
8. 7. 2016

Oliver in Gibonni predstavljata novi singel Sreća s skupnega albuma Familija, ki je samo dva meseca po izidu dosegel diamantno naklado.

Glasbenika, ki ju veže veliko prijateljstvo ter številna glasbena sodelovanja in gostovanja na koncertih, sta zadnji duet objavila pred 22 leti. Gibonni pravi, da je tema te pesmi kot hoja po tankem ledu, saj je avtoironična.

"Ko pa zdaj poslušam komentarje prijateljev in publike, vidim, da jo bo vsak razumel po svoje. Snemanje z Oliverjem je vedno posebna izkušnja, saj je njegov vokal prepoznaven med milijoni izvajalcev in vsakič v pesem vnese sebe tako, kot da je njegova. Oba sva s pesmijo zelo zadovoljna. Na zadnjih koncertih me je prijetno presenetil tudi odziv publike, ki je reagirala že po prvih taktih pesmi in z menoj prepevala besedilo," je navdušen Gibonni. Vse pesmi na albumu je napisal Gibonni, v dveh letih druženja pa je ob dolgih pogovorih in veliko glasbe nastajal na Korčuli in v Splitu.

Skladbe z albuma so publiki že dobro poznane, prvi skupni koncert, s katerim bosta Oliver in Gibonni promovirala novi album, pa bo 27. avgusta v Areni Pula. Dva in pol meseca pred koncertom je celoten kontingent vstopnic za 'fan pit' prodan, na tribunah pa je še zgolj nekaj prostih mest. Publika je s tem potrdila, da komaj čaka na ta koncertni spektakel, Oliver in Gibonni pa sta obljubila, da bosta na koncertu poleg skladb z albuma Familija izvedla tudi številne druge pesmi, s katerimi sta se skozi leta ustvarjanja dotaknila svoje publike.

Priporočamo