Oprah Winfrey bi gladko premagala Donalda Trumpa, kažejo ankete!

Oprah Winfrey bi gladko premagala Donalda Trumpa, kažejo ankete! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
10. 1. 2018

Konservativni inštitut Rasmussen je vzel resno ugibanja o morebitni predsedniški kandidaturi Oprah Winfrey, ki so narasla po njenem nedeljskem govoru na podelitvi zlatih globusov, in je izvedel anketo, ki ugotavlja, da bi temnopolta televizijska zvezdnica v tem trenutku dobila 48 odstotkov podpore, Donald Trump pa 38 odstotkov.

Anketa, ki je tradicionalno bolj naklonjena republikanskim kandidatom, ker upošteva le mnenje tistih, ki se bodo najverjetneje udeležili volitev in republikanci so pri tem veliko bolj disciplinirani kot demokrati, ugotavlja, da je 14 odstotkov volivcev neopredeljenih.

Winfreyjeva ima podporo 76 odstotkov demokratov, 22 odstotkov republikancev in 44 odstotkov neodvisnih. Trump ima podporo 66 odstotkov republikancev, 12 odstotkov demokratov in 38 odstotkov neodvisnih.

Neodločenih pa je 12 odstotkov republikancev in demokratov ter 19 odstotkov neodvisnih volivcev, ki ne pripadajo nobeni od dveh največjih strank.

Trumpa so v torek vprašali, kaj si misli o morebitni kandidaturi Winfreyjeve, in ni bil napadalen, ampak je izjavil, da bi bila njena kandidatura zelo zabavna, vendar pa misli, da se zanjo ne bo odločila.

Priporočamo