Po prijavi soseda je policija posredovala na domu Borisa Johnsona

Po prijavi soseda je policija posredovala na domu Borisa Johnsona (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
22. 6. 2019

Britansko policijo so v jutranjih urah v petek poklicali na dom nekdanjega zunanjega ministra Borisa Johnsona in njegove partnerke v Londonu, potem ko je sosed domnevno slišal glasno prepiranje. Partnerka Carrie Symonds naj bi konservativca glasno podila stran od sebe, poroča britanski BBC.
 

Symondsonovo je sosed po pisanju časnika The Guardian slišal kričati "pojdi stran od mene" in "izgini iz mojega stanovanja". Poleg prepira pa je sosed poročal tudi o udarcih in drugih glasnih zvokih. Med drugim naj bi partnerica Johnsonu očitala, da je razvajen in da mu ni mar za nič, potem ko naj bi polil vino po sedežni garnituri.

Londonska policija je za BBC potrdila, da so govorili z vsemi stanovalci na naslovu in da so vsi v redu. V izjavi so še dodali, da ni bilo vzroka za posredovanje policije.

Tiskovni predstavnik Johnsona pa incidenta ni želel komentirati.

Johnson je poleg trenutnega zunanjega ministra Jeremyja Hunta najverjetnejši kandidat za naslednika Therese May na čelu konservativcev in pa tudi britanske vlade. V dosedanjih glasovanjih poslancev je Johnson vodil z veliko večino, sedaj pa so na vrsti člani stranke, ki bodo po pošti oddali svoj glas. Novi predsednik stranke bo predvidoma znan v tednu, ki se začne 22. julija.