Poročna obleka vojvodinje sussekške bo postavljena na ogled

Poročna obleka vojvodinje sussekške bo postavljena na ogled (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
30. 8. 2018

Javnost si bo lahko kmalu od blizu ogledala snežno belo poročno obleko vojvodinje sussekške, kot je uradni naziv soproge princa Harryja Meghan. Obleka s širokim vratnim izrezom, ki jo je Meghan nosila na poroki 19. maja, bo na ogled najprej postavljena v Windsorju, nato pa še v Edinburghu.

Poročna obleka bo na ogled postavljena v sklopu razstave Kraljeva poroka: Vojvoda in vojvodinja sussekška. Ta bo na Windsorskem gradu odprta med 26. oktobrom do 6. januarjem prihodnje leto, javnost pa si jo bo lahko od 14. junija do 6. oktobra prihodnje leto ogledala tudi v palači Holyroodhouse v Edinburghu, poroča britanski BBC.

Na razstavi bo na ogled tudi enaka različica uniforme, v kateri je pred oltar stopil princ Harry. Princ bo namreč izvirnik v času razstave potreboval.

Poročno obleko vojvodinje sussekške, ki je ostala skrivnost do zadnjega trenutka, je oblikovala priznana britanska modna oblikovalka Clare Waight Keller, ki je lani postala prva ženska na položaju umetniškega direktorja francoske modne hiše Givenchy. Meghan ji je to nalogo zaupala zaradi njene "brezčasnosti, elegantne estetike in brezhibnega šivanja".

Vojvodinja sussekška je na poroki nosila tudi pet metrov dolgo tančico, na kateri so upodobljene rastline, ki predstavljajo vseh 53 držav britanskega Commonwealtha. Svileni dodatek je na mestu držala diamantna tiara kraljice Mary v obliki traku, ki jo je nevesti posodila kraljica Elizabeta II. Diamantni trak je bil izdelan leta 1932, osrednja broška pa je iz leta 1893.

Princ Harry in nekdanja ameriška igralka Meghan Markle sta usodni "da" dahnila 19. maja v kapeli svetega Jurija na Windsorskem grad. Pred 600 svati ju je poročil canterburyjski nadškof Justin Welby.

Značke: Meghan Markle