Primož Kozmus: Spet v objemu družine

Primož Kozmus: Spet v objemu družine (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
20. 8. 2012

Ob domačih vižah so oboževalci bučno pospremili prihod našega četrtega olimpijskega junaka, metalca kladiva Primoža Kozmusa, ki je na letošnjih OI v Londonu osvojil srebrno medaljo.

Brežiški atlet je z mislimi že pri nadaljevanju zgodbe o uspehu, saj ga v septembru čakajo tekme, kjer mora ohraniti dobro formo. Za to bo poskrbel kar sam, saj ima po besedah trenerja Primoža Četrtiča precej izdelano formulo, ki ga ponese do takšnih rezultatov. Takoj po pristanku na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku se je športnik nemudoma vrgel v objem svojih zlatih deklet, žene Maje in dveletne hčerke Marie Rose. Čustveno srečanje družine je razveselilo fotografe, ki so kot za stavo bliskali in poskušali ujeti prve trenutke sreče, ko je očka v naročje vzel svojo ljubko hčerko. Maria Rosa, ki točno ve, kaj 'dela ati', se je navduševala predvsem nad novo medaljo, ki jo je v trenutku želela pogledati od blizu.

Prezgodaj bi bilo ugibati, če se bo šla hčerka po stopinjah svojega očeta in postala atletinja, a mala že kaže prve znake zanimanja za šport, ki si ga je izbral oče. "Maria Rosa dobro ve, s katerim športom se ukvarjam. Ko jo vprašamo 'Kaj dela ati?' vedno odgovori 'Meče!' Tudi sama ima doma manjše kladivo, s katerim se veselo zavrti okoli svoje osi," je ponosno povedal Kozmus, ki se najraje sprošča ob svoji družini. "


Več o vrnitvi olimpijskega junaka si preberite v reviji Story.

 

Nova Story že v prodaji

Story