Princ Charles in Camilla poniževala lady Diano

Princ Charles in Camilla poniževala lady Diano (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2016

Ken Wharfe je bil nekoč vodja varnostnikov princese Diane in pred kratkim je izdal knjigo z naslovom Skrbno varovana skrivnost, v kateri piše, kako je pravzaprav živela princesa Diana.

Princese Diane naj ne bi nikoli službeno obvestili o aferi soproga, princa Charlesa, z nekdanjim dekletom Camillo, ki jo je imel Charles za sorodno dušo. Vendar so to vedeli prav vsi v palači, tudi zaposleni, zato ji tega niti ni bilo treba posebej pojasnjevati.

Avtorja knjige so leta 1986 premestili na oddelek za zaščito kraljeve družine in diplomatov in takoj mu je bilo jasno, da je zakon med princem Charlesom in princeso Diano v resni krizi. Charles je bil do soproge zelo hladen, ona pa je bila nemalokrat zelo histerična, včasih tudi hudobna. Pozneje ji je bilo sicer žal, a to je bil njen edini način, kako se odzvati na vedenje soproga.

Princ pa ni bil niti malo pripravljen popustiti in verjetno je kot prestolonaslednik mislil, da mora biti vse po njegovem. Sicer pa mu je bilo vseeno, kako se je soproga počutila in ali jo je s svojim vedenjem prizadel. O tem, kakšna je Diana, naj bi se Charles pogosto norčeval pred prijatelji, in da bi opravičil njeno odsotnost, je pojasnjeval, da ima Diana glavobol.

Nič mu ni bilo prav

Med poletnimi vikendi je Charles pogosto hodil igrat polo. Diani se je ta šport zdel zelo dolgočasen in nevaren, a ko je sinova vozila gledat očeta, kako igra, so fotografi seveda slikali skorajda le njo. In naslednji dan se je Charles pritoževal in jo obtoževal, da se je nastavljala fotografom in da hoče biti glamurozna. Diana pa se je pritoževala, da se Charles nenehno pogovarja s svojimi rastlinami in da si želi, da bi se vsaj pol toliko ukvarjal z njo.

Kaplja čez rob

Potem se je leta 1990 na polu zgodila nesreča, ko je princ Charles padel s konja in si zlomil roko. Diana je bila ob njem v bolnišnici, odšla pa je, ko ji je dejal, da si ne želi njene prisotnosti. Samo nekaj minut pozneje pa se je ob njegovi postelji pojavila Camilla. "Medtem ko sva se vozila v London, mi je Diana žalostno priznala, da je to kaplja čez rob. Bila je povsem mirna in očitno je bilo, da se ne misli več truditi, da bi rešila zakon," v knjigi piše Wharfe. Camilla se je kmalu po tem preselila na posest Highgrove in Charles, čeprav je zaprisežen nekadilec, ji je dovolil kaditi po vsej hiši. Naslednjič je Diana Charlesa v bolnišnici obiskala le za nekaj minut. Ko je bil odpuščen iz zdravstvene oskrbe, se je Charles za nekaj časa preselil na posest svoje mame. Med tamkajšnjim bivanjem so ga prvič, odkar je bil poročen, slikali skupaj s Camillo. Takrat je bila tam tudi kraljica, kar je pomenilo, da so skrito zvezo Charlesa in Camille tolerirali vsi.

Zadnje skupne počitnice

Ko je bila leta 1992 ločitev že na pomolu, sta bila Charles in Diana z otrokoma na počitnicah na prijateljevi jahti. Pluli so po Egejskem morju. V medijih so o tem pisali kot o ljubezenskem križarjenju, a resnica je bila daleč od tega. Diana se ni pretvarjala in menda je bilo vzdušje zelo naelektreno.

Zakonca sta bila vsak na svojem delu jahte v svoji kabini in le redko sta se srečala, če sploh. Diana je bila prepričana, da Charles ure in ure govori s Camillo po satelitskem telefonu. Vzdušje naj bi bilo tako napeto, da naj bi bila tudi William in Harry zaskrbljena zaradi maminega obnašanja.

Služabnik, ki je skrbel za Diano, je v nekem trenutku prišel do Wharfa in dejal, da princese ne najde nikjer. "Strah ga je bilo, da se je vrgla s palube. Vsi smo jo šli iskat, sam pa sem se spomnil, da sem jo nekaj dni pred tem videl pri reševalnem čolnu. Tako sva jo šla s služabnikom iskat in jo našla v enem od čolnov pod ponjavo. Tam je sama sedela in jokala," je samo eden od žalostnih opisov v knjigi.

Ken je nato zlezel k njej in se z njo pogovarjal kar dve uri. Princesa mu je zaupala veliko. "Ken, nihče me ne razume," naj bi dejala. "Vsi vedo, da je Charles cele dneve na telefonu z rotvajlerjem, on pa je z mamo tukaj samo zato, ker mu je tako naročila mama," piše Ken in dodaja, da je na koncu dejala: "Pojdiva že ven, saj bo v nasprotnem Charles odprl šampanjec, ker bo mislil, da sem skočila z jahte."

Priporočamo