Princ George gre septembra letos prvič v šolo

Mali princ gre letos v šolo! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 3. 2017

Princ George, prvorojenec vojvode in vojvodinje Cambriške Williama in Kate, bo šel septembra v šolo. Mali George bo, ko bo prvič sedel v šolske klopi, star štiri leta, kar je sicer običajna starost prvošolčkov v Veliki Britaniji.

Otroci kraljevskega para hitro rastejo!
Tako je bilo videti, ko je šel v šolo njegov očka!

Kot so v petek sporočili iz Kensingtonske palače, bo George od septembra obiskoval šolo Thomas's Battersea v Londonu. Gre za zasebno šolo v londonskem predelu Battersea južno od reke Temze, ki velja za premožnega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po besedah ravnatelja šole Bena Thomasa se najpomembnejše pravilo na šoli glasi "biti prijazen". Šola ponuja raznovrsten učni načrt, ki med drugim vključuje tudi ure umetnosti, baleta, gledališča, francoščine in glasbe. Obiskujejo jo otroci med štirim in enajstim oziroma trinajstim letom, navaja britanski tisk.

Triletni George, ki je tretji po vrsti za britanski prestol, sedaj obiskuje vrtec Montessori v vzhodnoangleškem Norfolku, kjer živita vojvoda in vojvodinja Cambriška. George ima še enoletno sestrico Charlotte. Družina naj bi se poleti preselila v Kensingtonsko palačo v Londonu.

Priporočamo