Princ Harry: Bil bi odličen kralj!

Princ Harry: Bil bi odličen kralj! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
21. 9. 2016

Ken Wharfe (68 let) je nekdanji šef varnostnikov pokojne princese Diane. In prav on je izjavil, da bi bil princ Harry enkraten kralj, kar pa se na žalost ne bo zgodilo. Trenutno je peti v vrsti za britanski prestol.

Nekdanji šef varnostnikov je napisal knjigo z naslovom Skrbno varovana skrivnost, v kateri je odkrito zapisal tudi marsikatero pikro.

"Princ William je bolj zvit, princ Harry pa je zelo odprta oseba, in ko si bil z njim, si vedno natanko vedel, pri čem si. Poleg tega je bil princ William kar malce dolgočasen, povsem nasprotno od Harryja, ki so ga imeli vsi radi in je bil vedno zabaven," odkrito pravi Ken. Nato se je razpisal tudi o tem, da bi bil Harry izvrsten kralj. Dejstvo je, da je Ken dobro seznanjen z življenjem na britanskem dvoru in osebnimi odnosi.

Kar šest let je bil namreč šef varnostnikov, ki so bili odgovorni za varnost princese Diane. Spoznal jo je leta 1986 v Kensingtonski palači, ko se je sprostilo delovno mesto varnostnika malih princev, Williama in Harryja.

"Najprej mi je o sinovih povedala to, da znata biti nemalokrat prava nadloga. William je takrat igral klavir in je dejal, da ni nadloga, Harry pa je stal na mizi, na kateri je bila vaza, ki jo je seveda razbil. Diana ju je poslala ven in se opravičila, sam pa sem si rekel, no, s tem se bom pa že znal spopasti," piše Ken in dodaja, da mu v palači res nikoli ni bilo dolgčas, še sploh ne s Harryjem, ki je bil ljubljenček vseh zaposlenih. "Mali Harry je velikokrat prišel, potrkal na vrata in dejal, da bi se igral, ker mu je dolgčas. William tega ne bi nikdar naredil. Vedno se je držal ob strani, kar malce težaven otrok je bil. Tako kot nekdo, ki se ne more vklopiti v družbo drugih otrok. Ni bil slab fant, ne razumite me narobe, a ni bil kot Harry, ki so ga imeli vsi radi. Bil je zabaven, William pa ni bil. Natanko je vedel, kdo je in kaj je. Mama, princesa Diana, je znala dobro ravnati z njim in ga prizemljiti, kakor tudi varuška Olga Powell."

William je bil mogoče tudi malce zloben; nekoč je recimo skril skodelico z jogurtom in misliji ter nato rekel varuški, da jo je skril Harry.

"Mogoče mu je šlo malce na živce dejstvo, da je vsa pozornost zaposlenih bolj kot nanj usmerjena na Harryja. A pozneje v življenju se je zgodilo prav to, kar sem vedno slutil. Harry je postal priljubljen zaradi svojega sloga in vedenja. Je velik humanitarec, prav tako kot nekoč njegova mata princesa Diana. In ja, bil bi odličen kralj, kar pa se ne bo nikoli zgodilo," razmišlja Ken, ki dodaja, da je prav od Harryja in Williama odvisno, ali bo monarhija v bodoče še tako priljubljena, kot je na primer zdaj.

Priporočamo